ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În ajutorul partizanilor: bombe verzi cu seminţeÎn ajutorul partizanilor: bombe verzi cu seminţe


În acest an, pe străzile oraşelor Los Angeles şi San Francisco, au apărut automate noi, care vând pământ cu seminţe, aşa-numite seedbombs - bombe din seminţe – pe care le puteţi cumpăra cu 25 de cenţi. Cu ajutorul lor, s-a decis să se înverzească un pic oraşele.

Această iniţiativă poate fi considerată ca o organizare a livrărilor de muniţii pentru grădinăritul de partizan.

"Bomba" reprezintă o porţiune de pământ cu seminţe. Poate fi plantată în orice loc ales: în parc, în curte, pe marginea drumului, sau acasă în ghiveci. Este nevoie doar de o cantitate mică de apă pentru ca peste câteva zile să observaţi vegetaţia fasciculului. De asemenea, pe Google Maps puteţi marca locul de plantare a "bombei" sau să alegeţi unde s-o sădiţi, dacă există dubii.

Doi ani în urmă, un program similar a fost lansat de către compania canadiană Remarc / Mat-O-Vend. În automate se vindeau capsule cu copăcel sau arbust. Proiectul a fost maximal "verde": capsulele au fost fabricate din materiale, care nu poluează mediul înconjurător şi cu timpul se descompun - poliactidă. Pentru vânzare au fost selectate specii de arbori în funcţie de condiţiile geografice ale localităţii. Şi pentru cumpărători a fost oferită instrucţiunea privind plantarea şi îngrijirea răsadurilor.

 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 21 decembrie 2010 13:29
Vizualizări: 2327

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
440
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
449
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
634
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
317