ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Europa vor să facă prietenie cu energia eolianăÎn Europa vor să facă prietenie cu energia eoliană


Vântul este unul din procesele naturale, pe care oamenii au început să folosească ca un producător de resurse utile şi de energie. În multe ţări există mori de vânt, acestea, datorită puterii de vânt, produc făină din cereale, hârtie, diverse uleiuri, şi chiar asigură lucrul joagărelor.

De exmplu, morile în Ţările de Jos, care sunt numite De Kat - o moară care produce materii prime necesare pentru industria coloranţilor, fără emisii de gaze şi nitraţi în atmosferă, precum şi De Huisman – o moară mică, angajată în morărit. Dar cea mai originală, ecologică şi modernă este metoda producerii energiei electrice prin utilizarea turbinelor eoliene.

Cauza utilizării surselor perpetue  de energie naturală au devenit problemele ecologice de pe planeta noastră. Însă ţările din Europa s-au pus pe gânduri privind ameninţarea iminentă a poluării naturii.

Doar anume acolo fluxul industrial şi de producţie este pur şi simplu impresionant. Ar fi bine să precizăm anumite ţări:

 

  1. Spania. Conducerea spaniolă şi guvernul au adoptat cu succes proiectul de lege, privind instalarea turbinelor eoliene de-a lungul coastei de 4000 km! Spania este una dintre primele ţări care au decis să instaleze generatoare eoliene de energie electrică, chiar şi în largul oceanului! La ziua de azi Spania este unul dintre liderii mondiali în domeniul energiei eoliene. Încă în 2006, centralele electrice eoliene din Spania au produs aproximativ 20622 MW de energie.
  2. Ţările de Jos. În aprilie 2007, Prinţul Willem-Alexander  a deschis oficial primul parc marin al turbinelor eoliene de energie electrică din ţară. 36 de turbine eoliene Ehmond-aan-Zee sunt acum situate în Marea Nordului la o distanţă lungă de 15 km, pe o suprafaţă de 30 km2. Începând cu anul 2010, aceste turbine eoliene furnizează energie electrică la 100.000 de case în Ţările de Jos şi motivul este ecologia, curăţenia acesteia. Companiile de electricitate, care deservesc parcul eolian efectuează chiar şi o investigaţie profesională pentru a determina impactul final al acestui echipament asupra mediului înconjurător. Desigur, există şi unele dezavantaje, de exemplu, în afară de suprafaţa zonelor ocupate de turbine eoliene, costurile construcţiei lor se ridică la milioane de euro. În plus,  chiar şi morile de vânt necesită deservire din partea oamenilor.
  3. Franţa. Centralele eoliene de energie electrică ale companiei Areva, emise de Repower of Germany, au permis  ţării să intre pe piaţa autonomă de creştere rapidă a turbinelor eoliene. Areva produce turbine eoliene pentru 40 de ţări, mai ales în Europa.

 

În Europa vor să facă prietenie cu energia eoliană


De asemenea, sunt active şi turbinele eoliene de energie electrică ale ţărilor: Japonia, China, India, Australia şi, desigur, Germania.

 

 

Sursa

Marţi, 04 ianuarie 2011
Vizualizări: 3725

Citiţi de asemenea

Compania Sanabul a fabricat primele din lume mănuși de piele din cactus.Potrivit companiei, materialul produs pe bază de...
25
Retailerul britanic ASDA și-a deschis următorul său magazin în formatul "fără ambalaj".Se spune că acesta este cel mai m...
24
Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
586
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
247