ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Franța a fost deschis un azil pentru elefanți

În Franța a fost deschis primul azil din Europa pentru elefanți. În azilul cu o suprafață de 28 de hectare își vor găsi adăpost elefanții care anterior evoluau în circuri.

Primul oaspete al casei a fost elefantul Gandhi, în vîrstă de 52 de ani, de la Circul din Anvers (Belgia).

Azilul de elefanți a fost deschis în Haute-Vienne, o zonă din centrul Franței. Clima din această regiune este ideală pentru elefanți - nu prea cald și nu prea rece.

Azilul de bătrîni va fi deschis grupurilor mici de vizitatori, de exemplu, claselor școlare. Cu toate acestea, animalele vor putea fi admirate numai din depărare, pentru a nu le deranja.

Circurile din întreaga lume renunță la show-urile cu animale sălbatice. Potrivit Europuls, spectacolele cu elefanți în circuri vor fi interzise în Franța din 2023. Dea ceea, aceste animale vor avea nevoie de noi case în următorii ani. Azilul pentru elefanți va putea găzdui pînă la 10 animale.

Fondatorii casei sînt doi veterinari belgieni Sofia și Tony Goetgeber, foști protectori ai grădinii zoologice Anvers din Belgia. Proiectul a fost finanțat din donații.

ABONAȚI-VĂ
Luni, 21 martie 2022 10:02
Vizualizări: 243

Citiţi de asemenea

Un șofer nu a putut trece pe lîngă un leneș neajutorat care încerca să traverseze un drum. Cu siguranță ar fi fost lovit...
340
În așezarea ecologică moldovenească Sceastlivoe a avut loc în acest weekend sărbătoarea Ivana Kupala. Am aprins foc...
657
Un fizician din Marea Britanie consideră că materia întunecată este informație, care la rîndul său este o altă stare a m...
808
Un nou magazin Viorica Cosmetic și-a deschis ușile în sectorul Ciocana al capitalei la sfîrșitul săptămînii trecute.Vizi...
535