ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Germania a crescut nivelul generării energiei în exces




 

 

Germania renunţă la atomul pașnic și opreşte treptat reactoarele nucleare existente. Este destul de rezonabil să presupunem că în ţară ar trebui să se resimtă o scădere a producției de energie. Însă situația din țara europeană este exact opusă: în perioada anilor 2011 și 2012 Germania a reușit să realizeze o creștere de patru ori a nivelului de generare a energiei electrice în exces. Biroul Federal de Statistică al țării a comunicat că volumul de energie electrică generat în exces în ultimii doi ani, a constituit 22,8 miliarde de kilowați-oră. Principalii consumatori ai acestui exces de energie electrică au devenit Olanda, Austria și Elveția.

 

 

Economia-lideră din Europa desfăşoară în mod activ revoluția "verde". Dezvoltarea surselor regenerabile de energie este subvenţionată de contribuabili. Guvernul Germaniei a stabilit pentru țară un obiectiv extrem de ambițios: pînă în 2050, mai mult de 80 la sută din totalul energiei electrice utilizate în regiune trebuie să provină din surse curate şi nu din arderea combustibililor fosili. Ţara a şi devenit una dintre cele mai mari pieţe de baterii solare.

Trebuie de remarcat că la această etapă 46 la sută din puterea generatoare de energie a Germaniei pînă în prezent este axată pe arderea de cărbune, însă ponderea energiei alternative din surse regenerabile este în continuă creștere. Astfel, în anul 2012, aproape 22 la sută din energia electrică din ţară provine din surse regenerabile, mai mult decît atît multe dintre centralele electrice vizate sînt proprietăţi private.

Potrivit datelor Reuters, centralelor electrice private mici le revine 40 la sută de energie din resursele regenerabile de pe piaţă, iar această tendință începe să aibă o influenţă directă asupra afacerilor celor mai mari companii energetice din țară, a căror pondere la capacitatea totală de generare a energiei scade de la an la an. Din cei 71 de gigawaţi de capacități de producție a energiei curate care au fost instalate în Germania anul trecut, celor mai mari patru companii energetice din țară le revenea doar 7 la sută.

În ciuda faptului că companiile energetice şi comunale mari din Germania suferă pierderi, surplusul de energie generat în țară este o dovadă directă a politicii corecte alese de către guvern spre energia "verde". Subvențiile guvernamentale și reducerea prețurilor fac ca panourile solare și turbinele eoliene să devină unele dintre cele mai populare surse de energie. Însă una dintre cele mai cu perspectivă este anume energia solară.

Analiştii din industrie a acestei ţări europene se așteaptă ca în viitorul apropiat proprietarii gospodăriilor individuale, precum şi a întreprinderilor să instaleze şi mai activ capacităţi de producere a energiei în baza bateriilor solare, care vor permite clădirilor să-şi satisfacă de sine stătător nevoile energetice. Leasingul, vînzarea energiei electrice și organizarea producției acesteia ‒ iată factorii care fac ca piaţa panourilor fotovoltaice, menite să fie instalate pe acoperişurile obiectelor comerciale, să activeze din plin.

 

Sursa: energy-fresh.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 30 aprilie 2013 16:56
Vizualizări: 2441

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
151
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
144
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
303
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
494