ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În jurul cărei idei ar trebui să se adune moldovenii? Opinie

O națiune trebuie să formeze fundamentul format din limba sa, cultura, tradițiile, istoria sa și, în consecință, trebuie să existe o mîndrie pentru propria țară și trecutul său și înțelegerea faptului că greutățile sînt temporare și că avem o perspectivă.

Această opinie a fost exprimată de consilierul municipal al capitalei, șeful Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare, președintele companiei DAAC-Hermes, Vasile Chirtoca, vorbind în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la TVC21, transmite Noi.md .

"Din păcate, la noi, tinerii sînt educați altfel, mai ales în așa-numitele școli românești. Eu nu folosesc expresia asta. Spun că limba noastră este moldovenească, pentru că știu bine că așa este. Din punct de vedere istoric, așa este. Din păcate, tinerii noștri sînt educați în dragoste pentru oricine, dar numai nu pentru țara lor, care în cele din urmă este adesea percepută de absolvenții acestor licee ca ceva întîmplător. Ei cred că dacă este întîmplător, înseamnă că este fără perspectivă. Dacă este așa, de ce mi-aș face planurile în această țară, dacă există o altă țară în apropiere, unde există și mare, și munții, ea este mama noastră și așa mai departe. Dar puțin mai departe spre vest, acolo, în general, viața este super... De aceea, acesta este unul dintre motivele care nu formează un număr suficient de tineri care să-și lege planurile lor de țara noastră, care să creeze planuri pentru dezvoltarea lor înșiși, a familiilor lor și, în consecință, să le realizeze", a remarcat cu regret Vasile Chirtoca.

"Dar, în ciuda acestui fapt, cultura și tradițiile noastre sunt atît de puternice, avem o țară atît de frumoasă, pe care ușor ne-o putem imagina mai dezvoltată, că mulți se întorc, mulți se gîndesc să se întoarcă. Și aceste nuanțe legate de dragostea pentru propria țară, istorie și patriotism trebuie luate în considerare de orice guvern. Sfătuiesc autoritățile competente să acorde o atenție deosebită acestui lucru", a declarat consilierul municipal al capitalei, șeful Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare, Președintele companiei Daac-Hermes. Vasile Chirtoca.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că ideea de luptă împotriva corupției rătăcește dintr-un program în altul al tuturor celor care au fost la putere sau au aspirat la ea, dar corupția nu este cauza a ceva.

Sursa: noi.md

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 12 decembrie 2021 10:47
Vizualizări: 354

Citiţi de asemenea

Unde țintește Republica Moldova în proiectele de eficiență energetică? Criza energetică, preturile înalte la resurse ene...
641
Învăţînd să gîndească creativ şi incluzîndu-şi canalele de percepţie, omul capătă posibilitatea de a obţine o cantitat...
85861
Pentru producerea uleiului de palmier se foloseşte un soi special de palmier de Guineea. Acest produs este singurul ulei...
27369
  La înmulțirea plantelor din butași uneori apare problema de înrădăcinare. Pentru a accelera procesul, puteți recu...
39118