ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Moldova se extinde mișcarea «Stop Ham»* (+Video)
Acum  fiecare vehicul parcat incorect poate primi un autocolant special.
Mișcarea "Stop Ham" a venit în Republica Moldova recent. Fie că este o modă, fie că oamenii  s-au săturat de mașini parcate pe trotuare. La noi această mișcare a venit din Rusia unde a fost fondată în 2010 . Activiștii mișcării scriu despre ei înșiși următoarele:
- Continuați să încălcați regulile de circulație rutieră? Atunci venim la dvs.! Legea spune că pe drum toți sunt egali: și șoferi, și pietoni. Proiectul "Stop Ham" a fost creat cu scopul de a încuraja publicul să recunoască și să detecteze problemele de trafic existente în țară. Suntem împotriva grosolăniei pe drum ! Noi, pietonii obișnuiți, care se confruntă zilnic cu șoferii nu foarte politicoși și uneori în mod deschis aroganți. Acest lucru nu înseamnă că fiecare conducător auto din Republica Moldova este astfel, nu, însă sunt foarte mulți. Nu aducem nici un fel de rău sau pagube materiale. Notificăm șoferul și publicul cu un semn special.

AVIZUL „CONTRA”

Tribut adus modei care poate finisa cu o bătaie

Să recunoaștem sincer că ceea ce se întâmplă astăzi în Chișinău, mă refer la mișcarea " Stop Ham" care nu este nimic mai mult decât o copiere a acțiunilor similare din Moscova. Totul este bine, cu excepția cel puțin a faptului că în capitala Republicii Moldova, în opinia mea, problema legată de parcarea vehiculelor pe trotuare este trasă de păr. Uitați-vă la video: băieții sunt în căutarea mașinilor parcate greșit ... Adică, ceea ce avem nu este un fenomen de masă.
În plus, trezește o suspiciune legalitatea acțiunilor membrilor organizației, care substituie organele de stat - aceeași poliție rutieră. În cele din urmă, autocolant pe mașina personală, fie chiar și a unui încălcător, este un act de huliganism. Și reiese că în teorie este un fapt bun, iar în realitate - huliganii luptă cu bădăranii. Apare o axiomă: bătaia este inevitabilă ( vezi video) – nu în zădar adepții mișcării sunt însoțiți de câțiva tipi musculoși).

Concluzia poate fi doar una singură: a organiza o astfel de campanie în colaborare cu organele de drept. În caz contrar reiese o fărădelege.

AVIZUL “PRO”

Moldova are nevoie de  "Stop Ham"!

Apariția unui astfel de grup de inițiativă denunță, în primul rând, faptul că autoritățile locale nu sunt în măsură să lupte cu parcările neautorizate apărute în mod stihinic în centrul capitalei. Din cauza faptul că autoritățile nu rezolvă problema în cauză, aceasta nu va dispărea de la sine. Trotuarele sunt pentru oameni, însă conducătorii auto uită despre acest lucru. Cineva trebuie să le impune să respecte ordinea. Din acest motiv și a ajuns la noi mișcarea "Stop Ham". În timp ce autoritățile se exersează în calomnii și ignoră problemele orașului, oamenii vor încerca să le rezolve singuri. Cel puțin cineva a început să acționeze, ci nu doar să bodogănească și să dea sfaturi. Astfel după parcări băieții se vor apuca și de alte probleme. La urma urmei, cine va avea grijă de noi, dacă noi înșine nu vom nu face acest lucru?

*Ham în limba rusă bădăran, aici - încălcător al normelor de circulație rutieră şi de semnificaţie a mijloacelor de semnalizare (trad.).
 

 

 

Vineri, 10 ianuarie 2014
Vizualizări: 2405

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
191
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
98
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
138
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
87