ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

«În propria casă puteţi face orice, iar la noi e maternitate»!"În propria casă puteţi face orice, iar la noi e maternitate"!

 

Mamele însărcinate, epuizate din cauza smogului, nevoite să viziteze clinica prenatală şi să aştepte apariţia bebeluşului la maternitate, au descoperit un fapt teribil - în maternităţile noastre nu este prevăzută instalarea  aerului condiţionat, dar şi nu sunt date ordinile speciale pentru montarea acestora.

Autorul agendei de pe Babyblog kulnacheva (e pe a 35-a săptămână de sarcină) la 6 august scrie (stilul este păstrat):

"... Este cu siguranţă o vizită oribilă. Ferestre în spital sunt deschise! Lipseşte aer condiţionat, unde am aşteptat să trec ultrasonografie – e o perdea de fum. Ea e peste tot. Am stat cu un tifon umed, iar unele femei gravide stăteau în general fără măşti şi tifon. Nu înţeleg la ce ele se gândeau, iar alături stătea o doamnă cu un copil şi spunea ca are ameţeli, şi clar că are ameţeli, trebuie să se gândească mai întâi! Am aşteptat ultrasonografie două ore, dar pentru examinare aveam nevoie de vezica plină ... am început să beau apă încă în maşină, şi în timp ce aşteptam primire, de 4 ori am fost la toaletă )) era imposibil de răbdat! <...> Am arătat ultrasunetul medicului său. Ea spune că totul e OK, că pot să fac o cartelă de schimb şi să plec din Moscova cel puţin pe 4 săptămâni...  Credeam că voi merge la Piter... Deoarece ceea ce se petrece aici e o încurcătură completă! Deci, fetele, dacă aveţi posibilitatea şi vă permite termenul, trebuie să plecaţi de aici "!

Utilizatorul aku6erka face o remarcă:

"În maternităţile nu este instalat aer condiţionat. Nou-născuţii respiră fumul şi dau febră până la 39 grade Celsius, deoarece ei se supraîncălzesc, şi termoreglarea lor nu este încă pe deplin funcţională. Ţara noastră nu participă în război, şi nu este cea mai săracă ţară din lume. De ce în mod de urgenţă în toate oraşele afectate de foc nu se instalează aer condiţionat, nu se găsesc specialişti pentru efectuarea acestui lucru, ca în rezultat să fie create condiţii acceptabile în toate casele de maternitate şi spitale, precum şi în case de copii? Cum poate fi  că preşedintele propune acum o discuţie serioasă de redenumirea miliţiei în poliţie (imaginaţi câte cheltuieli neprevăzute apar: toate maşinile necesită schimbarea culorii, a semnelor, etc...)?!  Ieri am asistat la naştere. Fumul din coridor ustură ochii, medicii se stăruie să nu deschidă ferestrele, dar în încăpere e foarte cald, e zăduf şi fum. Copiii în terapie intensivă sunt acoperite cu scutece ude, ca să nu să se supraîncălzească. Ce poţi face pentru a schimba situaţia?

Tema o continuă  Lifenews:

"Săptămâna viitoare, luând în consideraţie prognoză meteo, temperatura nu va scădea mai jos de 36 grade C, şi nu se prevăd ploi. Este o situaţie critică în casele de maternitate din Moscova: saloanele nu sunt protejate de smog şi fum. În majoritatea spitalelor de maternitate ale capitalei încă nu există sisteme de purificare a aerului, sau pungi de oxigen, sau chiar fani. Nici unul dintre zeci de maternităţi din capitală, cu care reporterii din Life News au luat duminica legătura, nu a avut săli de maternitate, protejate de fum şi smog. Moscoviţii nou-născuţi sunt nevoiţi să respire aerul poluat, substanţele nocive a căruia depăşesc toate limitele posibile.

- Noi nu avem aer condiţionat si purificatoare de aer – a fost raportat pentru Life News la spitalul № 1 de pe strada Vilis Lacis. – Mamele cu copiii stau în camere înfundate. În cazul în care familia a reuşit să cumpere fani, rudele le aduc.

 - Şi dacă nu au reuşit? Ventilatoare şi aparate de aer condiţionat pur şi simplu nu sunt disponibile la Moscova. Şi ce de făcut atunci? Autorităţile oraşului nu au oferit în mod obligator totul necesar caselor de maternitate.

- Maternitatea noastră a fost închisă pentru curăţenie generală, ne deschidem luni, - i s-a spus Life News la spitalul № 10. - Dar nu avem saloane special echipate cu sisteme de purificare a aerului de la formarea smogului. Există un singur sistem de curăţare totală. Dar, el nu reuşeşte să cureţe fumul.

- Chiar daca părinţii şi rudele vor dori singuri să asigure o mamă viitoare cu un confort tolerabil, acest lucru nu este întotdeauna posibil.

- În propria casă puteţi face orice, dar la noi e maternitate – a fost categoric declarat în maternitatea capitalei № – Aici nu este permisă instalarea aerului condiţionat sau a ventilatoarelor.

- Şi ce de făcut cu acest smog oribil şi căldura?

- Nu vă faceţi griji, lăsaţi-i să stea. Vor închide ferestrele. "

PS

Mamelor, care aleg naşterea la domiciliu – de asemenea le este greu, dar mulţi dintre ele locuiesc în afara oraşului, şi asta cu mult uşurează starea lor. Unele familii au plecat să nască la mare.
Vă doresc sănătate, fericire şi dragoste!

 

Sursă

Duminică, 29 august 2010
Vizualizări: 1987

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
113
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
64
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
210
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
181