ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

In regiunea italiană Piemonte, un cireș se dezvoltă pe trunchiul unui dud
 

In regiunea italiana Piemonte, pe o campie dintre orasele Grana si Casorzo creste un copac ciudat: un cires se dezvolta pe trunchiul unui dud.

Altoirea unor copaci pe alti copaci este ceva firesc, dar un copac mare, perfect dezvoltat in varful unui copac de alt soi este totusi ceva neobisnuit.

Ciresul este un epifit, adica un copac care nu creste asemeni unui parazit pe un alt pom, pentru ca el isi ia nutrientii necesari din aer, din apa de ploaie si din resturile din jur, nu din planta care il gazduieste.

De obicei, acesti copaci sunt mici, bolnavi si traiesc foarte putin, dar acest exemplar este foarte puternic si bine dezvoltat, asemeni unui cires normal. El nu prezinta niciun semn de boala.
Nimeni nu stie cum a aparut copacul bizar pe campia Bialbero de Casorzo, nefiind vorba de o altoire realizata de om. Localnicii cred ca o pasare a scapat din cioc o samanta de cires pe trunchiul dudului. Apoi ciresul si-a extins radacinile spre sol prin trunchiul gol pe dinauntru al dudului.

Ramurile acestui dublu copac se intind pe o latime de 5 metri. Pentru ca existenta altor copaci de acest fel nu a fost deocamdata confirmata, acesta ramane cel mai impresionant exemplar de copac dublu din lume.

 

Sursa: ecomagazin.ro

Duminică, 01 martie 2015
Vizualizări: 2872

Citiţi de asemenea

Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
68
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
164
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
62
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
111