ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În Rusia există posibilitatea pentru o tranziție treptată la economia de reproducere a materialelor din resurse reciclate
Potrivit raportului Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon, (2- 13 mai 2011), minimizarea generării deșeurilor prin dezvoltarea unor strategii de reciclare pe termen lung, în următorii zeci de ani are o importanţă vitală pentru întreaga omenire. Este evident că fiecare țară cu un nivel ridicat de consum și de producere a deșeurilor, în care elita, mediul de afaceri, mediul academic, precum și întreaga populație nu doresc să nimerească pe ultimul loc al comunității globale, va fi nevoită să elaboreze și să adopte o strategie națională privind crearea și dezvoltarea rapidă a industriei competitive de reciclare.

 

Potrivit experților ruși și internaționali, Rusia este una dintre cele mai bogate țări la capitolul acumulării depozitelor create de om (120 - 135 miliarde de tone), din care în mod eficient și ecologic inofensiv, cu utilizarea tehnologiilor inovatoare naţionale, este posibil de a extrage aproape întreaga gamă de metale din tabelul periodic a lui Mendeleev. Pentru a evalua gradul actual şi ulterior al deșeurilor din care se poate extrage resurse secundare valoroase, în Rusia trebuie să fie creat un Centru independent de informații analitice în domeniul resurselor secundare.

Baza de date analitice de Informare acumulată la Centru, cu participarea experților de înaltă calificare, va permite comunității industriei ruse în curs de dezvoltare în mod regulat să ofere conducerii țării, autorităților regionale și locale, mediului de afaceri, populaţiei, opțiuni ştiinţific argumentate pentru soluții posibile de pronosticare, creare şi asigurare a competitivităţii viitoarei economii naționale bazate pe un ciclu circular al industriei moderne de reciclare.

În ciuda crizei financiare în curs de desfășurare, populația lumii a depășit 7 miliarde de oameni și continuă să crească. Cu toate acestea, principalii consumatori de bunuri și servicii și în același timp "devoratori" ai resurselor planetei Pământ, trăiesc în ţările G20. În unele dintre aceste state pentru a asigura generațiile actuale și viitoare cu o înaltă securitate a mediului și a economiei, sunt elaborate și puse în practică strategii naționale privind crearea esenţialelor baze pentru o tranziție sistematică de la paradigma "economiei maro" la paradigma "economie verde".

Astfel, China a adoptat o legislație care promovează economia ciclului circular (Circular Economy) - o economie bazată pe resurse de reînnoire; în Coreea de Sud a fost adoptată Strategia de dezvoltare verde (Green Growth Strategy); în Japonia se construieşte Societatea ciclului din materiale corespunzătoare. Un element comun care unește aceste țări este un nou concept de dezvoltare națională, care în special, prevede o modificare fundamentală a sistemului de management al deșeurilor care vizează maximizarea recuperării resurselor secundare din deșeuri și utilizarea lor în producția industrială, în loc de minerale naturale.

Aceste și alte teme legate de schimbul de experiență în domeniul de management al deșeurilor de producţie și de consum vor fi discutate la a XIII-ea Conferință tradițională ştiințifică practică "Reciclarea deșeurilor", care va avea loc la Sankt-Petersburg pe 28 februarie - 1 martie. Subiecte: "Proiectarea, construirea și reabilitarea depozitelor de deșeuri"; "Echipamente pentru colectarea, transportarea, sortarea, prelucrarea, reciclarea și eliminarea deșeurilor"; "Cercetări ştiinţifice şi aplicative naţionale în domeniul utilizării naturii"; "Ecologia umană".

La Conferinţă, cu raportul "Tehnologii ale secolului XXI. Viitorul împlinit al Rusiei" va participa: G.G. Malineţkii, doctor în fizică și matematică, vice-președintele Societății Nanotehnologice din Rusia, șef al departamentului în cadrul Institutului M.V. Keldîş al AŞR.

Despre dezvoltările autohtone în construcţia caselor cu utilizare pe scară largă a tehnologiilor şi materialelor de construcţii certificate rusești, fabricate din resurse reciclate, va relata V.O. Neciai, directorul general al SRL "Corvette". Constructorul profesional, V.O. Neciai, va prezenta proiecte de case sănătoase, elaborate în conformitate cu standardele, normele și reglementările în construcții din Rusia, pentru una, două și patru familii: calitative, prefabricate, la prețuri accesibile pentru publicul larg.

Organizatorul Conferinței este revista "Reciclarea deșeurilor", co-organizatorii - Universitatea Politehnică de Stat din Sankt-Petersburg, Parteneriat non profit "Sprijin și dezvoltarea industriei de reciclare - EVRAZOR." Partenerul ştiinţific - Institutul de Matematică Aplicată. M.V. Keldîş al AŞR. Promovare - Agenţia de comunicare "Adrenalina C" - câștigător al premiului IPRA Golden World Awards 2005 la categoria "Mediul înconjurător".

Invităm la conferința "Reciclarea deșeurilor", conducătorii și experţii din organizații comerciale, guvernamentale și non-guvernamentale care activează în domeniul managementului deșeurilor de producţie şi de consum; cei mai importanţi producători de echipamente şi utilaje pentru colectarea, transportarea, procesarea, reciclarea, utilizarea, eliminarea şi distrugerea deșeurilor de producţie şi de consum, precum și producătorii de bunuri din materiale reciclate; oameni de știință, manageri și specialiști din companii juridice, investiționale, de consulting, de inginerie și din organizații de cercetări ştiinţifice.

 

ATENȚIE! Admiterea cererilor de participare la Conferință se termină pe 20 februarie 2013.

 

 

În atenția reprezentanţilor mass-media,
are doresc să participe la al XIII-lea Conferință științifică "Reciclarea deșeurilor"!
Acreditarea se efectuează până la 24 februarie 2013, inclusiv, prin e-mail: conference@wasterecycling.ru

 

Comitetul de organizare: Rusia, 194356, Sankt Petersburg, str. Esenin, nr.18, secţia. 2, birou 225,
tel / fax: +7 (812) 516-50-98, 516-59-29

 

 

Sursa: wasterecycling.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Luni, 18 februarie 2013 12:23
Vizualizări: 1645

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
152
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
146
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
304
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
494