În SUA intenţionează să interzică alimente sănătoase!

/ Vizionări: 7838

În SUA intenţionează să interzică alimente sănătoase

În ultimii ani, în SUA s-a răspândit mişcarea aşa-numitelor izolaţionişti. Oameni cu familii şi comunităţi mici părăsesc societatea şi se stabilesc în locuri greu accesibile, în pădure şi în munţi, asigurându-se cu agricultură, pescuit şi vânătoare. Dar, se pare că autorităţile încearcă să pună capăt acestui fenomen.

În Senatul U. S. A. a fost depus un proiect de lege S510, care ar face ilegală cultivarea, utilizarea, distribuirea, cumpărarea sau vânzarea  produselor alimentare crescute la domiciliu (!). Toate acestea, desigur, sunt făcute sub pretextul protejării sănătăţii cetăţenilor.  Se asigură că produsele, cultivate în mod privat, deseori nu corespund standardelor sanitare şi ameninţă sănătatea consumatorilor.

Topul produselor pentru persoanele trecute de 40 ani
Topul produselor pentru persoanele trecute de 40 ani

Potrivit experţilor - S510, proiectul de lege privind revizuirea siguranţei produselor alimentare din 2010 - ar putea să fie drept cea mai periculoasă lege din istoria Statelor Unite.

"Fiind adoptat, S510 ar încălca dreptul cetăţenilor de a cultiva, deţine, comercializa şi transporta produsele alimentare şi la consumul alimentelor naturale. Acesta va fi cel mai hidos act împotriva cultivării, comerţului şi consumului produselor alimentare şi agricole în funcţie de opţiunea fiecărui individ. Proiectul de lege va fi neconstituţional şi ar fi contrar dreptului naturii sau, dacă vreţi, voinţei lui Dumnezeu,”- consideră dr. canadian Shiv Chopra, o autoritate recunoscută în domeniul siguranţei alimentare.

Cu o astfel de problemă s-a confruntat India în timpul suveranităţii britanice, atunci când guvernul britanic a impus o taxă pe sare. Cu toate acestea, S510 îşi extinde controlul asupra tuturor produselor alimentare în Statele Unite, încălcând dreptul fundamental al omului la hrană.

10 cele mai sănătoase produse alimentare (Video)
10 cele mai sănătoase produse alimentare (Video)

Încă în anii 1990, Bill Clinton a introdus Dispoziţiile Analizei de Control în faţa Pericolului (HACCP), aparent pentru a lupta împotriva infecţiilor în industria cărnii. Această poziţie a deschis lobby intereselor corporative ale producătorilor de carne în cadrul Organizaţiei Mondiale a Comerţului, care au reuşit să elimine concurenţii de pe piaţă - mii de producători mici de carne.

În 2008, Hillary Clinton  în timpul campaniei sale pentru preşedinţie a insistat asupra creării unei agenţii centralizate puternice pentru siguranţă alimentară. Deşi Hillary Clinton nu a devenit preşedinte, ideile sale au fost dezvoltate în S510.

Activiştii pentru drepturile omului din SUA şi reprezentaţii societăţii insistă că acest proiect de lege încalcă bazele morale, sociale, economice, politice, constituţionale şi umane de supravieţuire. Ei atrag atenţia asupra următoarelor aspecte: proiectul de lege stabileşte o putere totală a Ministerului de Securitate asupra tuturor alimentelor şi tuturor fermelor din SUA, care, printre altele, creează o bază favorabilă pentru corupţie şi lobby.

NU consumăm aceste alimente. Produsele alimentare de mult timp s-au transformat într-o armă.
NU consumăm aceste alimente. Produsele alimentare de mult timp s-au transformat într-o armă.

În realitate, legea va pune capăt suveranităţii Statelor Unite, oferind-rezervele alimentare de stat sub autoritatea OMC, ameninţând astfel securitatea naţională. S510 proclamă prioritatea normelor internaţionale asupra celor naţionale, deoarece nimic nu poate fi interpretat într-o manieră incompatibilă cu acordul, stabilit de OMC, sau de orice alt tratat sau acord internaţional, susţinut de Statele Unite.

Proiectul de lege permite ONU, OMS, Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură ONU  şi OMC a prelua controlul asupra tuturor produselor alimentare de pe Pământ şi interferă acces la alimentele naturale convenţionale (cu aprobarea alimentelor modificate genetic, animalelor modificate genetic, pesticidelor, hormonilor, iradierea produselor alimentare şi aşa mai departe).

Un alt punct: proiectul de lege include NAIS - program de urmărire a animalelor, care ar fi periculoase pentru micii fermieri şi proprietarii de ferme de vite. Reprezentanţii, OMC, Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor şi Organizaţiei Naţiunilor Unite vor obţine dreptul la  eliminarea chiar şi a animalelor de reproducere fără verificarea maladiei lor. Numai după prima suspiciune sau în scopul de profilaxie. Diversitatea biologică a animalelor la ferme va fi înlocuită cu animale modificate genetic, brevete pentru reproducere, deţinute de corporaţii. Vor fi anunţate boli imaginare.

Consumul de cîrnaţi duce la cancer
Consumul de cîrnaţi duce la cancer

De asemenea, documentul va permite guvernului să aprobe antibiotice, hormoni, pesticide şi alimente modificate genetic. El va pune pe o bază industrială fiecare fermă în Statele Unite, făcând alimente chiar mai dăunătoare.

S-ar părea că acest eveniment este pur american, care nu are nici o tangenţă cu noi. Cu toate acestea, logica evenimentelor, anvergura lor globală, precum şi experienţa tristă a ultimelor două decenii şi insistenţa conducerii noastre de a intra în cadrul OMC, sugerează că în curând un proiect de lege similar ar putea fi introdus pentru discuţii în Duma. În linişte, fără fanfară. Ca urmare a introducerii datelor electronice de identitate.

 

 

Sursa