ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

în temelia unei biserici din Şoldăneşti a а fost găsită o relicvă

Descoperire uimitoare în satul Dobruşa, din raionul Şoldăneşti. În timpul unor lucrări de reparație la biserica din localitate, muncitorii au descoperit o scrisoare-document ascunsă cu grijă în pereţii altarului. Relicva conține date importante despre istoria sfântului lăcaș.

Lucrările de reparaţie a bisericii au început acum o lună. După ce au dat jos toată tencuiala, muncitorii au descoperit la temelia lăcaşului, la o adâncime de aproximativ un metru, o sticlă ciudată. Aceasta era plin cu ulei, iar în interior se afla o hârtie scrisă cu litere slavone.

La o cercetare mai atentă, s-a constatat că în scriere se menţionează data întemeierii bisericii, denumirea, dar și numele ctitorilor.

"O sticlă în care se afla o scrisoare și în ea se spune anul și data când a fost deschis sfântul lăcaș. Deci biserica a fost deschisă în anul 1914, la 4 iulie și în acest an vom sărbători o sută și un an", a declarat parohul Ioan Prisăcaru.

Oamenii din Dobruşa spun că până acum nu cunoşteau mai nimic despre istoria bisericii. Documentul pe care l-au găsit este o adevărată comoară pentru satul lor.

Potrivit parohului Ioan Prisăcaru, documentul va fi încredinţat specialiștilor pentru a fi restaurat. De asemenea, el intenţionează să-i găsească pe moștenitorii persoanelor menționate în document.

 

Sursa: publika.md

 

Joi, 25 iunie 2015
Vizualizări: 1314

Citiţi de asemenea

Locurile abandonate, împrăștiate în diferite colțuri ale planetei noastre, sperie și fascinează în același timp. Datorit...
205
Copacii nu numai că sînt capabili să îmbunătățească bunăstarea, capacitatea de concentrare și viteza de reacție a omului...
168
Brandul „Viorica”– temelia celei mai mari companii de produse cosmetice și parfumerie din Republica Moldova – a fost rem...
113
”Studiile oamenilor de știință arată că acest volum de fitoncide este capabil să distrugă cel mai mare număr de microbi ...
178