În Turcia au găsit o femeie de 135 de ani

/ Vizionări: 6288

În Turcia au găsit o femeie de 135 de ani

 

În Turcia au găsit o femeie de 135 de ani În luna iulie a acestui an, o locuitoare dintr-un sat îndepărtat turcesc, Halima Olkay, a împlinit 135 de ani. Oficialii locali au considerat că oamenii nu trăiesc atât de mult şi au "îmormântat" femeia, ştergând-o de pe listele lor şi lipsind-o de pensie.

Însă, longeviva a fost capabilă să obţină restabilirea drepturilor ei, şi, prin urmare, despre ea s-a aflat în întreaga lume.

Halima Olkay are aceeaşi vârstă ca şi Herbert Hoover şi Winston Churchill. Ea nu exclude faptul că ar putea avea mai mult de 150 de ani, dar în certificatul său de naştere este scris că Olkay s-a născut la 1 iulie 1874.

La vârsta de patru ani, Halima Khanum a fost martoră a războiului ruso-turc, care a durat timp de doi ani (1876-1878).

În Turcia au găsit o femeie de 135 de ani

Ea încă îşi aminteşte bine aceste evenimente. "Au ucis pe toţi, pe toţi au nimicit, - a relatat Halima. – Ei au ucis pe mama, tata, unchi, frate, ei au ucis toată lumea. Ei au omorât pe toţi, aliniindu-le în faţa porţilor de fier. Le-au pus într-un rând şi le-au împuşcat pe toţi".

Acum Halima locuieşte cu rudele ei în satul Sarikoban, situat în sud-estul Turciei.

"Ea este străstrăbunica mea. Ea a avut şase copii, trei dintre care au murit, trei sunt încă în viaţă. Eu sunt nepotul nepotului ei", - a spus o rudă lui Halima Khanum, Cadre Olkay.

Conform longevivei, ea are de gând să mai trăiască încă mult timp. "Eu nu mă simt foarte bine, dar încă nu am murit.

Nu pot dormi noaptea din cauza durerilor serioase în tot corpul, dar la ce altceva vă puteţi aştepta la vârsta mea?",  -   a mărturisit bătrâna.

În Turcia au găsit o femeie de 135 de ani

Mult timp ea nu s-a folosit de contul său bancar, iar datele sale au rămâs neschimbate. Anul trecut, lucrătorii sociali, constatând că vârsta femeii depăşeşte 100 de ani, în mod automat, au recunoscut-o decedată şi au oprit plata pensiei.

Rudele longevivei au făcut ca lucrătorul social a vizitat pe Halima Khanum la domiciliu şi s-a convins că ea este în viaţă.

După verificare, a fost luată decizia, privind reluarea plăţii pensiei. În plus, îi vor dona un scaun cu rotile şi vor oferi serviciile asistenţei medicale.

 

 

Sursă