În Turkmenistan a fost creat Institut de Energie Solară

/ Vizionări: 2358

Институт солнечной энергии

În ciuda faptului că Turkmenistanul, fiind a patra rezervă de gaze naturale în lume, nu are probleme cu sursele naturale de energie, guvernul a anunțat producerea semiconductoarelor de siliciu și a helio complexelor drept o prioritate pentru știință și industrie. Pentru a face acest lucru, s-a decis crearea unui Institut de Energie Solară pe baza Academiei de Științe.

„Wal Mart” a deschis o nouă centrală de energie solară
„Wal Mart” a deschis o nouă centrală de energie solară

După cum se menționează în decretul semnat de Președintele țării, instituția trebuie să servească atât pentru examinarea potențialul surselor regenerabile de energie, precum și pentru punerea în aplicare a produsele științifice inovatoare din viitor.

Academia de Științe din Turkmenistan subliniază că, heliocomplexe și semiconductoare de siliciu câștigă în mod activ cota de piață, țara trebuie să creeze o structură care ar aborda această problemă în detaliu, pentru a elimina întârzierile în industrie.

Oamenii de știință turkmeni au calculat ca energia soarelui care cade pe 1 m2 este de 800 de wați. Prin urmare, aceasta ar fi suficientă pentru a crea o rețea de centrale electrice solare, care ar asigura organizarea condițiilor de trai în unele zone.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137