ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

În următorii 20 de ani rata de dispariţie a organismelor vii pot atinge niveluri recordAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translateAproape de leopard asiatice (Panthera pardus tulliana)

Experţii au mult timp în mod clar în lumea în care trăim într-o eră a sasea din istoria Pământului de distrugere în masă a organismelor vii. Numai autorul acestui moartea nu este căderea unui meteorit sau erupţii vulcanice, şi de oameni.

Un om crezut până de curând că atingerea speciaţie continuu umple un anumit număr de specii pe cale de dispariţie, dar aceste speranţe au fost spulberate.

Simon Steward, preşedinte al Comisiei Mondiale de supravietuire conservarea speciilor Uniunii Europene, şi-a exprimat cifrele dezamăgitoare. În 2004, rata de dispariţie a organismelor vii a crescut cu sută pina la o mie de ori în comparaţie cu vremurile preistorice atunci când omul nu a fost un conducător de soarta tuturor formelor de viaţă pe Pământ. Conform estimărilor preliminare, în următorii 20 de ani, ratele de extincţie poate creşte de 10 000 de ori în comparaţie cu fundal (preistorice) nivel.

stingerea Specia este un proces natural evolutiv. În prezent, Pamantul este acasa, la doar 2-4% din speciile de organisme vii, din varietatea de specii care a trăit vreodată pe această planetă. Analiza de resturi fosile de organisme pentru întreaga istorie 3.5 miliardime de viaţă pe planeta noastră indică faptul că în fiecare an dispar în mod normal, o specie din fiecare un milion de specii de organisme vii de pe Pamant. Omul a făcut ajustări. Pe scara de impact asupra biodiversităţii planetei, activităţile umane pot fi comparate cu căderea meteoritului mortale următoare, care a avut loc în trecut pentru a fi pe Pamant.

Din 1500 a raportat oficial 869 de specii de organisme cale de disparitie. Şi atunci când consideră că până în prezent un bărbat descris de ceva mai mult de 2 milioane de specii de 5-30 milioane de specii de organisme vii de pe Pământ, apoi Gradul real de specii de dispariţie poate doar ghici. Multe specii, a căror existenţă nu am suspectat că au dispărut, fără a noastră de cunoştinţe. Potrivit World Conservation Union, la ora actuală în fiecare an dispare 100-1000 de specii pe milioane de specii de organisme vii de pe planetă. Aceasta rata de dispariţie a organismelor vii pot fi comparate doar cu dispariţia Perm, care au avut loc 65 milioane de ani (în această perioadă a Pamantului a pierdut 96% din toate speciile marine şi 70% din toate speciile de vertebrate terestre).

În plus faţă de lista de specii dispărute deja de organisme vii ar trebui să fie adăugat un alt 208 de specii care au statutul de "posibil dispărută". Aceşti reprezentanţi de floră şi faună de oameni nu au vazut timp de decenii. Un alt 17 300 de specii de organisme vii este ameninţată.

Omul a declarat război literalmente pe toate lucrurile vii. fotografiere regulate, de pescuit, de om cauzată de transformare a peisajelor naturale, poluare - nu sunt singurele cauze dispariţia multor specii de organisme vii. Schimbărilor climatice globale vynuzhdayut migrează de la unele specii de animale sălbatice şi de a se adapta la noile condiţii de mediu care trebuie luate în considerare în organizarea de arii protejate.

Dragi cititori, să sperăm că în 2010, declarat Anul Internaţional al Biodiversităţii, va fi crucială în înţelegerea importanţei păstrării forme unice de viaţă pe planeta noastră.

Sursă

Duminică, 21 martie 2010
Vizualizări: 3295

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
278
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
163
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
272
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
111