Înfinitul sfîrşit al lumii…

/ Vizionări: 4828

Înfinitul sfîrşit al lumii... 

 

Semnele secrete: Apocalipsis – schimbarea Pământului (Video)
Semnele secrete: Apocalipsis – schimbarea Pământului (Video)

Din momentul naşterii omenirii aproape fiecare, mai devreme sau mai tîrziu, s-a gîndit la sfîrşitul lumii. Fie că acest lucru e legat de religie, previziunile cuiva sau pur şi simplu, sunt nişte aiureli bete ale unei persoane bolnave, în orice caz apropiatul sfîrşitul lumii sperie, îngrijorează oamenii, şi uneori chiar le forţează să se sacrifice. Şi iată astăzi cineva în glumă, cineva în serios prezice sfîrşitul lumii în anul 2012, la urma urmei anume acest an, în calendarul indienilor mayas este ultimul an al existenţei pămîntului. În legătură cu panica, care încă nu s-a început, am decis să efectuăm o investigare, în scopul de a preveni o nebunie generă şi poate chiar şi Judecata de Apoi ...

În rîndurile noastre nu există savanţi sau cercetători bine-cunoscuţi, dar chiar şi cu ochiul liber, dacă vom naviga un pic pe Internet, putem găsi informaţii că, 2012 nu este singurul an al Armagedon-ului veşnic aşteptat! Primele cazuri cunoscute, cînd a fost declarată data sfîrşitului lumii, se referă la începutul epocii creştinismului, în conformitate cu interpretările diferite ale Bibliei au fost anii: 33, 666, 900, 999, 1000, 1013, 1033, 1492, 1584, 1666, 1844, 1899, 1900. 666, 1666 - numărul diavolului, 999 - numărul de diavol inversat. Creştinismul pe deplin a folosit frica oamenilor înainte de moarte, în scopul de a intimida cu sfîrşitul (sau sfîrşiturile) lumii pentru a întări credinţa oamenilor şi, prin urmare, influenţa creştinismului în întreaga lume. De fiecare dată, "eşuînd" cu sfîrşitul lumii, se găsea o explicaţie, se verificau calendarele, se tratau din nou Bibliile şi apăreau alte date noi pentru sfîrşitul lumii. Probabil că, astfel de anunţuri frecvente privind sfîrşitul lumii (Apocalipsă) şi intimidarea oamenilor au ajutat creştinismului să devină una din religiile lumii.

Cu începutul revoluţiei tehnice în secolul 20, cauzele sfîrşitului lumii au devenit tot mai perverse. Ele au fost utilizate în continuare pentru a intimida oamenii, în legătură că a apărut un mare număr de secte, au unit oamenii sub pretextul judecăţii de apoi. Sfîrşitul lumii se asocia cu căderea unui meteorit (comete, asteroizi, planete), răzbunarea maşinilor, războiul nuclear, lansarea LHC (Large Hadron Collider), căderea staţiei "Mir". Frica înainte de Judecata de Apoi a fost folosită nu numai pentru a intimida oamenii, dar, de asemenea, pentru filme, cărţi, jocuri. În prezent, sfîrşitul lumii este utilizat tot mai des pentru a deveni celebru şi cunoscut, a face filmul mai popular, a ridica rating-ul programelor şi ziare. După cum se vede din predicţii, începînd cu 1999, Judecata de Apoi a fost prezisă aproape în fiecare an, şi chiar de cîteva ori pe an.

Ipotezele au fost foarte multe. Mai adesea au fost zvonuri - poveşti ale fanaticilor, membrilor unor secte şi culte sau pur şi simplu basme ale escrocilor care încercau să profite de sfîrşitul presupus al lumii.

 

Înfinitul sfîrşit al lumii... 

 

Pe de o parte, oamenii de ştiinţă sunt adesea jenaţi pentru prezicerile lor neîmplinite, pe de altă parte, liderii religioşi şi scriitorii, făcînd predicţii tot mai noi, prezic sfîrşitul lumii şi războiul nuclear. Curios este faptul că, multe teorii, chiar şi nu cele mai plauzibile, sunt întîmpinate cu mare interes de public, tema fiind larg discutată în mass-media, cărţile sunt publicate în ediţii enorme şi devin nişte bestseller-i.

 

 

Sursa: 8d.ru