ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Înfometarea de o zi – un remediu extraordinar


Cel mai potrivit este să începeți practica înfometării prin înfometarea de o zi. Înfometarea de o zi vă va ajuta sa va aflați fără hrană măcar un anumit timp, fapt ce pentru majoritatea oamenilor de pe planeta noastră este o minune. Desigur, puteți sa tineți foame o perioadă mai îndelungată, însă fără experiență și o monitorizare din partea medicului nu trebuie sa faceți acest lucru. Înfometarea de o zi constituie un mijloc de însănătoșire foarte puternic. Acesta sporește imunitatea, contribuie la curățirea și întinerirea organismului. Totodată, înfometările regulate de o zi vă vor învăța cum să ieșiți corect din înfometare, să controlați simțul foamei și va forma o percepție corectă față de mîncare. Perioada minimă de adaptare – o lună. Perioada dorită – 3 luni.

Tehnica practicării

În orice activitate pe care o începeți pentru prima dată, este importantă atitudinea. De aceea, timp de o săptămînă concentrați-vă asupra evenimentului. Stabiliți data și planificați-vă activitățile astfel, încît să nu vă împiedice nimic în acea zi. La fiecare masă gîndiți-vă la evenimentul ce vă așteaptă și încercați să vă rețineți apetitul. În fiecare seară, înainte de somn, concentrați-vă, gîndiți-vă că urmează să săvîrșiți o mică faptă eroică. Încercați să vă convingeți rudele în necesitatea și utilitatea acestui pas, măcar din poziția unui mod de viață sănătos. Aceasta vă va ajuta să îndepliniți mai ușor cele planificate.

Cu o zi înainte de înfometare nu mîncați mult, nu consumați alcool. Următoarea zi o veți petrece fără mîncare, iar asta înseamnă mai mult timp liber. De aceea dacă țineți foame pentru prima dată, încercați să vă găsiți o ocupație. Cel mai bine, dacă vor fi activități în aer liber, la vilă, în pădure, dar puteți să petreceți această zi și acasă. Nu țineți prima înfometare la lucru. Atenția sporită asupra Dvs. ar putea doar să dăuneze scopului dorit, în plus, por apărea dureri de cap, amețeli, slăbiciuni, dispoziție proastă, miros urît din gură, ceea ce poate influența asupra relațiilor cu cei din jur și îngreuna procesul de înfometare. Ulterior, veți putea practica înfometarea și la serviciu, însă prima dată e bine să o faceți într-o zi liberă.

Străduiți-vă să beți mai multă apă, simplă, fără adausuri. Însă dacă sînteți atît de legați de mîncare încît nu puteți fizic să suportați, atunci adăugați puțină miere în apă – o linguriță la un pahar cu apă. Țineți minte că cel mai important lucru în procesul de înfometare este schimbarea viziunii asupra lumii, asupra persoanei Dvs., schimbarea stereotipurilor de  a gîndi, adică manipularea cu propria conștiință. Și doar în al doilea rînd – impactul benefic asupra organismului, fapt ce este o consecință a primei acțiuni.

În prima zi de foame e bine să faceți o clismă. Este foarte bune să practicați respirație curativă, să faceți asane, exerciții fizice simple, băi de apă și alte proceduri. Important e să nu vă suprasolicitați. Seara, încheiați înfometarea, faceți un duș și luați cina. Cina trebuie să fie ușoară – o salată și ceai. A doua zi, alimentația poate fi obișnuită, dar străduiți-vă să nu faceți abuz. Dacă seara vă simțiți destul de ușor, atunci amînați salata și ceaiul pentru dejunul din ziua următoare. Astfel, veți avea deja 36 de ore de înfometare. Dacă nici dimineața nu veți simți nevoia de a mînca, atunci, puteți să țineți foame pînă seara, adică 48 de ore, iar dacă pînă în dimineața următoare- atunci două zile.

Cu o experiență suficientă și o constituție corespunzătoare, puteți ține și foame uscată – adică să nu consumați nici apă. Orice om poate trăi fără mîncare și apă cîteva zile și doar ignoranța noastră ne face să murim de frică într-un timp atît de scurt.

Cum să ieșiți din înfometare

În timpul înfometării complete, dacă doriți, puteți adăuga în apa distilată 1/3 de linguriță de miere și 1 linguriță de suc de lămîie. Acest lucru va face apa mai plăcută și va dizolva toxinele și mucozitatea. La sfîrșitul primei zile de înfometare, prima masă trebuie să fie alcătuită dintr-o salată de legume proaspete, în special, din morcov ras și varză, la care puteți adăuga suc de lămîie sau portocală. Această salată acționează ca o mătură asupra intestinului. După aceasta, puteți mînca legume fierte, de exemplu, roșii înăbușite. Ele nu formează acizi, dacă nu veți adăuga zahăr și pîine albă. Puteți mînca verdeață – spanac, dovleac, varză, țelină sau păstări.

Niciodată nu trebuie să întrerupeți foamea cu carne, pește, cașcaval, nuci sau semințe. Timp de 2 zile nu consumați alimente acide.

Ținerea curei de înfometare în fiecare săptămînă va duce la schimbări esențiale, atît în organismul vostru, cît și în atitudinea față de lumea înconjurătoare. Însă nu așteptați de la înfometările de o zi schimbări radicale în conștiință, energetică și sănătate. Acestea se obțin în timpul practicării îndelungate a curei de înfometare.

Luni, 05 iulie 2021
Vizualizări: 296

Citiţi de asemenea

Nu am putut trece cu vederea această informație utilă. Deși datele se referă la pădurile din Ucraina, pentru noi acest...
7144
Odată cu venirea frigului schimbăm garderoba, dar și rutina de îngrijire a pielii. Vîntul și temperaturile scăzute de af...
48
  Creșterea kombuchei din ceai negru Dacă aveți nevoie de kombucha doar pentru a obține o băutură gustoasă c...
39016
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi, la invitația Ministerului Mediului, la o discuție publ...
107