Iniţiativa autorului «Avatarului» privind crearea spaţiilor verzi pe planetă
Iniţiativa autorului "Avatarului" privind crearea spaţiilor verzi pe planetă
În luna aprilie a acestui an, datorită lui James Cameron, a fost deja plantat peste un milion de copaci în Brazilia. Dar regizorul cu o renume mondială este de părere că, pentru a restabili echilibrul ecologic al planetei ar trebui să fie plantaţi copaci, cu un miliard mai mult. De aceea el a înaintat o iniţiativă «Avatar Home Tree Initiative», care presupune plantarea pădurilor noi şi restaurarea celor pierdute în întreaga lume.
Data viitoare, când veţi descărca copia piraterească a filmului, de exemplu, "Avatar-2", gândiţi-vă la faptul că, astfel, probabil, distrugeţi un copac.
Următoarea parte a proiectului - crearea plantaţiilor pomicole pe Haiti. În parteneriat cu reţeaua "Ziua Pământului" şi compania cinematografică “20 Century Fox” Cameron planifică să sponsorizeze refacerea pădurilor, desfăşurarea activităţilor de înverzire în oraşe, extinderea ariilor protejate pentru conservarea ecosistemelor şi a biodiversităţii, şi, ca urmare, îmbunătăţirea calităţii aerului şi obţinerea unei serii de alte avantaje pe care le oferă plantaţii verzi.
Conlucrând cu sute (mii?) de companii şi organizaţii de înverzire prin toată lumea “Avatar Home Tree Initiative” devine o parte integrantă a mişcării mondiale pentru înverzirea planetei şi colaborează strâns cu programele ONU pentru protecţia mediului înconjurător.
Iniţiativa “Avatar Home Tree” este un proiect global, care include cele mai sărace sau cele mai favorabile regiuni pentru realizarea măsurilor de înverzire şi conservarea biiodiversităţii, precum şi proiecte privind protecţia mediului înconjurător. Lista de mai jos este impresionantă şi inspiră încredere într-un viitor verde luminos al civilizaţiei noastre.
Australia: Protecţia resurselor funciare din Australia colaborează cu parcuri naţionale pentru a reduce influenţa oraşelor asupra habitatelor unice şi a speciilor pe cale de dispariţie.
Belgia: Organizaţia pentru Păduri în Flandra va lupta cu consecinţele ecologice de creştere intensivă a animalelor şi a producerii agricole.
Brazilia: SOS Mata Atlantica se luptă cu extinderea agriculturii extinse şi a suburbiilor, restabileşte Pădurea Atlantică pe calea de dispariţie, unul dintre cele mai mari adăposturi pentru o cantitate enormă de specii de organisme vii.
Canada: Organizaţia "Copacii din Canada" a aderat la iniţiativa Avatar pentru a restabili pădurile de pin în Manitoba, distruse de vânturile de uragan în 2005.
Franţa: Programul privind plantarea copacilor, cu implicarea copiilor, măreşte suprafaţa plantaţiilor verzi şi educă conştiinţa ecologică la generaţia tânără.
Germania: Organizaţia de tineret privind protecţia mediului înconjurător - ClubE, care este angajată în plantarea copacilor, educarea conştiinţei verde şi crearea locurilor de muncă, legate de tehnologii verzi.
Haiti: Înfiinţarea plantaţiilor pomicole în zonele afectate de cutremur.
Italia: Restaurarea pădurilor şi a zonelor umede, prevenirea eroziunii şi restaurarea biodiversităţii. Crearea depozitelor locale de stocare a CO2 pentru combaterea schimbărilor climaterice.
Japonia: Proiectul de plantare a copacilor pentru studenţi, elevi şi profesori.
Mexic: Lucrul cu fermierii locali şi comunităţi pentru a restabili păduri şi bazine de apă.
Ţările de Jos: Lucrul cu tinerii privind plantarea copacilor în oraşe şi în afara lor.
Spania: Un copac nou în fiecare curte. Restaurarea pădurilor afectate de incendiile forestiere în 2009.
Suedia: Pădurea este inclusă în programa şcolară, care presupune excursii pentru copii şi profesori, plantarea a astfel de copaci cum ar fi molid, pin, mesteacăn şi fag în procesul de educaţie ecologică.
Marea Britanie: ”Trust Forestier” plănifică să crească suprafaţa împădurită a ţării cu 4%, convertind unele regiuni în cadrul programului “Mai mulţi copaci, mai multe bunuri”. Comunităţile, participante la program, vor primi puieţi de copaci şi on-line consultaţii gratuit.
Statele Unite: Crearea parcurilor, aleilor, creşterea suprafeţei totale pentru înverzire în cele mai mari oraşe ale ţării.
Sursă cu link pe www.treehugger.com