InStep NanoPower Shoes – încălţăminte pentru încărcarea gadget-urilor

InStep NanoPower Shoes - обувь для зарядки гаджетов 

 

În curînd vom putea reîncărca telefonul mobil, literalmente în mişcare. Cercetătorii de la Universitatea din Wisconsin-Madison, au dezvoltat un sistem care în timpul mersului, acumulează energia dispărută fără urmă sub formă de căldură.

 

InStep NanoPower Shoes - обувь для зарядки гаджетов 

 

Noua tehnologie InStep NanoPower Shoes, poate genera pîna la 20 de W de energie electrică şi o depozitează în bateria încorporată în talpă. Potrivit autorilor ideii (Tom Krupenkin şi J. Ashley Taylor), au obţinut aceste rezultate aplicînd nanotehnologiile inovatoare, care se bazează pe procesul de electro umezire inversă. Ca "generator" este folosit metalul lichid Gallinstan, picături mici ale căruia, produc energie în timpul mersului.

 

InStep NanoPower Shoes - обувь для зарядки гаджетов 

 

Bateria este încorporată ermetic în pantofi, aşa că aceasta nu este supusă unui contact periculos cu apa sau noroiul. În afară de încărcarea directă a telefonului, sistemul poate servi ca un punct de acces WiFi, conectînd dispozitivul mobil la o reţea fără fir. Acest lucru poate în mod semnificativ ajuta la reducerea consumului de energie pentru încărcarea telefoanelor. Invenţia a fost deja, brevetată şi se pregăteşte lansarea unui proiect comercial.

 

 

Sursa: gizmotop.com