Intuiţia şi deciziile corecte
Intuiţia şi deciziile corecte
Fiecare om, cel puţin o singură dată, a presimţit unele evenimente sau a nutrit sentimente nejustificate de simpatie sau antipatie pentru o persoană nouă. Astfel de sentimente intuitive sunt adesea greu de explicat, dar ele ne fac să reacţionăm la lume intr-un anumit fel.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Leeds au efectuat cercetări în domeniul intuiţiei, încercând să se înţelege dacă ar trebui să avem încredere în acest sens intuitiv sau nu. Studiile au fost realizate sub conducerea profesorului universitar Gerard Hodgkinson.
Conform studiilor grupului de savanţi, intuiţia este rezultatul conservării, perceperii şi prelucrării informaţiilor pe care creierul nostru le primeşte la un nivel subconştient.
Uneori, intuiţia ajută oamenilor să evite o catastrofă sau să ia o decizie corectă. Dar oamenii de ştiinţă nu au tratat în mod serios sentimentele intuitive şi atribuiau intuiţia la domeniul de parapsihologie, sau frenologie.
Dar, în urma cercetărilor recente realizate în ultimii ani, savanţii au concluzionat că intuiţia este o imagine clară a creierului, care bazându-se pe experienţa din trecut, oferă opţiuni suplimentare pentru rezolvarea problemelor.
Deciziile sunt luate foarte repede şi la un nivel subconştient. Desigur, noi nu avem o imagine în ansamblu a situaţiei sau înţelegerea ei clară.
De obicei, soluţia intuitivă a problemei vine atunci când avem o perioadă scurtă de timp, când suntem într-o situaţie periculoasă sau stresantă, când este imposibil să luăm o decizie rezonabilă
Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă nu afirmă că intuiţia ne permite să luăm deciziile corecte. Dar oamenii au nevoie de procese de gândire atât conştiente, cât şi inconştiente.
Prin urmare, alte studii vor avea ca scop studierea şi analiza acestui fenomen, pentru a dezvolta intuiţia.
Sursa: kartinamira.info