Invenția care transformă CO2 în O2

/ Vizionări: 4060

Изобретение, которое превращает СО2 в О2

 

Param Jaggi, un adolescent de 17 ani care studiază în Plano East High School, Texas este autorul unei invenții ecologice la care puțini s-ar fi gândit. Invenția lui a ajuns celebră și premiată în scurt timp de la apariție. Aceasta presupune eliminarea emisiilor poluante de dioxid de carbon produse de autovehicule, ulterior fiind transformate în oxigen.

Lima: America Latină reîmpădureşte 20 milioane hectare de teren degradat
Lima: America Latină reîmpădureşte 20 milioane hectare de teren degradat

Param Jaggi declara că ideea i-a venit în momentul în care cu trei ani în urmă a remarcat cum o mașina din față lui elimina noxe în cantități sesizabile. De atunci, a început să cerceteze și să lucreze pentru invenția care astăzi s-a concretizat.

Creația lui Param Jaggi a constat într-un dispozitiv numit „Algae Mobile”, care trebuie introdus în țeava de eșapament din spatele mașinii. Aceasta funcționează prin intermediul procesului de fotosinteză, algele din interiorul dispozitivului din aluminiu, interacționează cu gazul și transformă emisiile de dioxid de carbon poluant și nociv pentru sănătatea umană, în principal, în oxigen, acesta fiind ulterior eliberat în atmosferă pentru ca populația să respire un aer mai curat.

 

Sursa: greenly.ro