ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Înverzirea oraşului poate reduce criminalitatea
Înverzirea oraşului, precum şi ordinea, ajută la reducerea criminalităţii - o astfel de concluzie a fost făcută de către oamenii de ştiinţă din Marea Britanie.

Coşuri de flori, gazon şi peluze tunse, aranjamente de flori - toate acestea oferă de muncă cetăţenilor defavorizaţi şi fac aspectul oraşului bine îngrijit şi luminos, dezvoltă un sentiment de frumuseţe şi de ordine.

Mai mult de 2.000 de comunităţi sociale, în fiecare an iau parte la diferite concursuri privind înverzirea străzilor şi curţilor.

Florile au o influenţă pozitivă asupra gîndirii celor din jur, reduc criminalitatea şi comportamentul antisocial şi, în cele din urmă, fac viaţa mai sigură.

Lucrul cu plante şi apropie, şi împacă oamenii de diferite grupuri şi vîrste. Grădinăritul ajută omului să depună eforturi pentru a îmbunătăţi viaţa lui.

"Este frumos să vedem paturi de flori luxuriante şi să ştim că acest lucru este rodul muncii mîinilor tale. Cultivarea fructelor şi legumelor împrieteneşte vecinii, creşte fluxul de alimente proaspete şi ieftine pentru locuitorii din mediul urban. Acesta este un beneficiu imens pentru toţi".

Mai mult de zece şcoli au organizat propriile grădini, şi în aceste zone, rata criminalităţii a scăzut de mai multe ori. Oricine poate lua parte la activitatea publică privind înverzirea teritoriului curţii.

 

 

Sursa: newsland.ru

 

Vineri, 02 martie 2012
Vizualizări: 1440

Citiţi de asemenea

Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
50
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
95
Este uimitor, dar, conform medicinei populare, cu ajutorul despărțiturilor interioare ale nucilor, puteți lupta împotr...
135
Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
244