ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Investiţii verzi — Banca GIB
Sectorul de investiții bancare ar trebui să fie extins, - a declarat Sean Kingsbury, - pentru a realiza proiecte ecologice și alte idei în domeniul energiei regenerabile din Marea Britanie.

 

 

Anul trecut Marea Britanie a anunțat planurile sale investiţionale în deschiderea sistemelor bancare de tip nou, investiții în ecologie.

Chiar atunci s-a spus că 3 miliarde de lire sterline din fondurile publice vor fi investite în proiecte private privind crearea surselor alternative de energie, reluarea materiei prime și "ecologizarea" generală.

În prezent se lucrează pentru a atrage inițiative private, deoarece proiectele implementate s-au dovedit a fi un model de afaceri de succes.

În prezent investițiile bancare susţin două ferme eoliene offshore (centrale eoliene), trei proiecte industriale de eficiență energetică și nişte planuri mai controversate - cinci proiecte publice și private privind utilizarea deșeurilor și a biomasei, dintre care unul a implicat reformarea celei mai mare centrale pe bază de cărbune din Marea Britanie. Cu toate acestea, proiectul privind utilizarea biomasei a cauzat un ecou larg în rândurile populaţiei , deoarece abordarea în cauză poate duce la utilizarea ineficientă a lemnului și pierderea diversității biologice. Generarea energiei din deșeuri, deși va reduce emisiile de carbon, nu este complet sigură.

Complexitatea programului de investiții bancare depinde de factorii externi, precum și de reformele interne de stat în domeniul energiei electrice, problema nivelului de subsidii nu a fost până în prezent rezolvată.

Cu toate acestea unele dintre mecanisme au fost deja lansate. În cadrul proiectului, miniștrii din Scoția au raportat despre planurile privind crearea unei băncii de investiții verzi pentru finanțarea iluminatului cu LED pe teritoriul Scoției – GIB.

 

 

 

Fiecare element de iluminat stradal din Scotia va fi echipat cu LED-uri de un consum redus de energie în cadrul programului de reducere a emisiilor de CO2. Acest lucru a declarat la începutul lunii mai ministrul energiei.

Guvernul scoțian a prezentat o propunere pentru crearea unei bănci de investiţii verzi (GIB), pentru finanțarea iluminatului cu LED prin toată Scoția. Au fost publicate date cu privire la investiții inițiale în sumă de 11,635 de milioane de lire sterline, investițiile totale se vor ridica la £ 2,3 miliarde de investiții private, care vor fi cheltuite pentru monitorizarea pachetului climei și realizarea măsurilor în domeniul energiei verde. Pentru sistemul de iluminat se planifică alocarea a 500 de milioane de lire sterline.

Lanternele stradale cu LED în prezent sunt deja instalate în cadrul proiectelor-pilot de unele consilii municipale scoțiene. Mulți oficiali recunosc că nici nu au auzit despre posibilitatea reducerii emisiilor prin înlocuirea becurilor în lanterne de stradă. 40.000 de unități de iluminat în Aberdeenshire emit 8750 de tone de CO2. Emisiile totale în urma funcţionării lanternelor stradale constituie 10% din emisiile de carbon totale în atmosferă.

Măsurile privind reducerea emisiilor de carbon pot diminua nu numai emisiile, dar de asemenea costurile de energie electrică. Richard Lochhidom, Secretar al Scoţiei pentru Mediu, a calculat economii în sumă de £ 900.

Perioada de recuperare a investiției este estimată la aproximativ 7-9 ani, ceea ce este foarte important, având în vedere posibilitatea de a economisi energia cu 40-60%. Este un exemplu elocvent al faptului cum investițiile alocate în cadrul proiectelor privind emisiile reduse de carbon contribuie la protejarea mediului înconjurător și economisirea banilor.
Organele de stat au primit instrucțiunile corespunzătoare.

Un pic diferit la aceste acţiuni priveşte grupul de ecologiști scoţieni, ei cred că prin acest mod miniștrii luptă din răsputeri pentru a îndeplini obiectivele ambițioase privind reducerea emisiilor de carbon, deoarece ei nu au fost în măsură să reducă în mod eficient emisiile de transport și să îmbunătățească eficiența energetică a sectorului rezidențial.

 

 

Sursa: rodovid.me

 

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 11 iunie 2013 13:58
Vizualizări: 2014

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
153
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
148
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
305
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
494