Investitiile in energii regenerabile au scazut in Europa si SUA, dar au crescut in China

/ Vizionări: 3162

Инвестиции в возобновляемые источники энергии упали в Европе и США, но выросли в Китае

 

 

Rusia intenționează să investească $500 milioane în construcția stațiilor electrice solare
Rusia intenționează să investească $500 milioane în construcția stațiilor electrice solare

Investitiile in energii regenerabile au scazut in 2012 pentru prima data in ultimii trei ani, arata un studiu publicat de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (PNUE), transmite AFP. Un recul mare a avut loc in Europa si SUA, dar el a fost compensat partial de cresterile inregistrate in China si alte state emergente.

 

Potrivit acestui studiu, investitiile in energiile regenerabile au scazut cu 12% in 2012 pana la 244 miliarde de dolari, dupa ce au crescut in fiecare an de dupa 2004, exceptand 2009 cand a avut loc criza financiara globala. Principalul motiv al scaderii a fost ingrijorarea investitorilor fata de politicile de sprijinire a energiilor regenerabile pe pietele mature, Europa si SUA.

Investitii

In pofida scaderii, 2012 a fost al doilea cel mai bun an din istorie in termeni de investitii in energiile regenerabile, volumul acestora fiind de sase ori mai mare in 2012 decat in 2004.

De asemenea, investitiile tarilor in curs de dezvoltare au reprezentat 46% din total, ajungand la nivelul record de 112 miliarde de dolari, in timp ce investitiile tarilor dezvoltate au scazut cu 29% pana la 132 miliarde de dolari.

 

 

 

Sursa: ecomagazin.ro