ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Investițiile în energetica solară vor atinge $3,4 trilioane pînă în 2040

Energia solară se dezvoltă mai repede decît se presupunea cu cîțiva ani în urmă. În SUA, volumul energiei solare a crescut în ultimii 10 ani de 100 de ori. În Dubai, prețul unui kilovatt-oră a scăzut pînă la 2,99 de cenți – fără subvenții. Agenția Bloomberg a prezentat cifrele și graficele în cadrul conferinței Bloomberg New Energy Finance (BNEF).

Potrivit prognozelor BNEF, pînă în anul 2040, investițiile mondiale în energia solară vor atinge $3,4 trilioane. Aceasta e mai mult decît investițiile cumulative prognozate în toate tipurile de combustibil fosil - $2,1 trilioane – și $1,1 trilioane pentru energia atomică.

În rezultatul acestor investiții și studii, energia solară și eoliană vor deveni cele mai ieftine metode de generare a energiei electrice în multe țări, către anul 2020, iar în majoritatea țărilor – pînă în 2030, se arată în raport.

Palo-Alto a încheiat în anul acest un contract pentru energia solară la prețul de $37/MWt, iar NV Energy din Nevada a convenit să achite 3,87 de cenți pentru un kilovatt-oră de energie stației solare Fisrt Solar Inc. Totodată, trebuie să amintim că ofertele pentru licitația energiei solare includ 30% de investiții fiscale și 60% amortizare pentru primul an, așa că fără acestea, 3,87 de cenți s-ar fi transformat în 7 cenți. În același timp, în Dubai prețurile au scăzut pînă la 2,99 de cenți fără subvenții, iar în Mexic – pînă la 3,6 cenți.

Cu asemenea prețuri joase, vînzările panourilor solare ar trebui să crească brusc. Cel puțin din 2000 pînă în 2015, vînzările au crescut de 100 de ori. Bloomberg nu exclude că anul acesta, vînzările se vor dubla datorită prelungirii creditului investițional fiscal (ITC) cu încă 5 ani, semnat de Congresul SUA.

 

Sursa: econet.ru

Citiţi de asemenea

Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
39
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
37
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
62
Ce-i unește pe Arnold Schwarzenegger, Jennifer Aniston, Chris Evans, Charlize Theron și alți actori?Toți au luat cîte un...
151