ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Italienii au tipărit, cu ajutorul unei imprimante 3D, o casă ecologică în valoare de doar 1000 de dolari

Inginerii italieni au dezvoltat o tehnologie accesibilă de "construire de locuințe din pămînt" împreună cu imprimarea 3D pentru construcția de locuințe ecologice la un preț redus.

Unul dintre creatorii tehnologiei este compania WASP, care a creat imprimante 3D capabile să tipărească case din pămînt. Rezultatul este Gaia, o casă ieftină creată cu ajutorul sistemului de imprimare modular Wasp Crane.

Diametrul de lucru al imprimantei este de 6,6 m, iar înălțimea este de 3 m. Ea se asamblează și dezasamblează rapid – pentru aceasta este nevoie de doar două persoane și două ore.

Sistemul este proiectat pentru construcția de structuri la scară largă folosind materiale luate direct de pe șantier. Pentru a mări suprafața de construcție, nu este necesar să o acoperiți complet cu imprimante, deoarece Wasp Crane este ușor de configurat în funcție de dezvoltarea proiectului arhitectural.

Reprezentanții companiei susțin că Wasp Crane va fi solicitată în construcții, deoarece reduce semnificativ costul produsului final.

Obiectul demonstrativ a fost tipărit în zece zile și a costat doar 1.035 USD (în prețul sînt incluse și ferestrele, ușile, izolarea termoacustică, lămpile și acoperirile de protecție). S-a primit o adevărată eco-casă, în care este utilizată tehnologia de încălzire solară pasivă și ventilația naturală.

Componența pentru imprimare a fost creată de RiceHouse, o companie specializată în reciclarea deșeurilor provenite din cultivarea orezului, ea a constat 25% din pămînt, argilă și nisip, 40% din paie, alte 25% din coji de orez și 10% din var hidraulic. Materialul de construcție era transformat într-o masă omogenă cu ajutorul unui  mixer.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 12 mai 2021 15:00
Vizualizări: 1174

Citiţi de asemenea

Prezența urmelor de prelucrare și prezența coloanelor simetrice netede sub baza sa exclud posibilitatea unei formări nat...
153
Casele neobișnuite în stil terasă și străzile înguste și labirintice din Mardin amintesc de moștenirea arabă prin stilul...
126
Nu, nu e sfîrșitul lumii! Și nici un tsunami! Și nici Photoshop! Nu sînt nicifotografii dintr-un film apocaliptic!Aceste...
121
Scara a suferit cel mai probabil un proces de calcificare. Apa de ploaie care curge de-a lungul perimetrului calcarului,...
108