ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Jamie Oliver susţine că hamburgerii McDonald's sunt improprii pentru conumul uman

Renumitul bucatar Jamie Oliver a incheiat cu succes lupta pe care o ducea de ani de zile impotriva lantului de restaurante fast-food McDonald’s. El a reusit, in sfarsit, sa demonstreze ca hamburgerii preparati de celebra franciza nu sunt potriviti pentru consumul uman.

Dupa ani de zile in care a militat impotriva burgerilor produsi de McDonald's, Oliver a decis ca este timpul sa prezinte tuturor procesul prin care sunt preparati burgerii.

Astfel, Jamie a demonstrat cum hamburgerii sunt preparati nu numai din carne de vita, ci si din "mazga roz", dupa cum a denumit chiar el amestecul de resturi.

Mai precis, "mazga roz" este preparata din resturi si intestine malaxate care, ulterior, sunt stropite cu hidroxid de amoniu, o substanta periculoasa pentru organismul omenesc.

Recent, cei de la McDonald's au decis sa schimbe reteta hamburgerilor de vita si sa elimine hidroxidul de amoniu din procesul de preparare. Cu toate acestea, ei nu vor sa recunoasca in mod oficial ca presiunile facute de Jamie Oliver sunt cele care i-au determinat sa adopte aceasta schimbare.

"Practic, se ia un produs care se regaseste de obicei in cea mai ieftina mancare pentru caini, se proceseaza si apoi se vinde oamenilor", a declarat Jamie Oliver. "De ce ar dori un om intreg la cap sa puna carne umpluta cu amoniu in gura copiilor lui?", a continuat celebrul bucatar.

 

Sursa: romaniatv.net

Duminică, 29 noiembrie 2015
Vizualizări: 953

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
302
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
172
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
285
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
116