ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Jamie Oliver susţine că hamburgerii McDonald's sunt improprii pentru conumul uman

Renumitul bucatar Jamie Oliver a incheiat cu succes lupta pe care o ducea de ani de zile impotriva lantului de restaurante fast-food McDonald’s. El a reusit, in sfarsit, sa demonstreze ca hamburgerii preparati de celebra franciza nu sunt potriviti pentru consumul uman.

Dupa ani de zile in care a militat impotriva burgerilor produsi de McDonald's, Oliver a decis ca este timpul sa prezinte tuturor procesul prin care sunt preparati burgerii.

Astfel, Jamie a demonstrat cum hamburgerii sunt preparati nu numai din carne de vita, ci si din "mazga roz", dupa cum a denumit chiar el amestecul de resturi.

Mai precis, "mazga roz" este preparata din resturi si intestine malaxate care, ulterior, sunt stropite cu hidroxid de amoniu, o substanta periculoasa pentru organismul omenesc.

Recent, cei de la McDonald's au decis sa schimbe reteta hamburgerilor de vita si sa elimine hidroxidul de amoniu din procesul de preparare. Cu toate acestea, ei nu vor sa recunoasca in mod oficial ca presiunile facute de Jamie Oliver sunt cele care i-au determinat sa adopte aceasta schimbare.

"Practic, se ia un produs care se regaseste de obicei in cea mai ieftina mancare pentru caini, se proceseaza si apoi se vinde oamenilor", a declarat Jamie Oliver. "De ce ar dori un om intreg la cap sa puna carne umpluta cu amoniu in gura copiilor lui?", a continuat celebrul bucatar.

 

Sursa: romaniatv.net

Duminică, 29 noiembrie 2015
Vizualizări: 921

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
15
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
15
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
82
Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
41