ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Japonezii au proiectat cea mai exactă hartă a lumii. Toate celelalte nu erau corecte!

Noi ne închipuim lumea după imaginile accesibile din copilărie. Acesta sînt emisiunile despre Pămînt și hărțilie școlare. Dar precum s-a adeverit, hărțile sînt nu sînt corecte! Ele au fost proiectate mai mult pentru imagine, decît pentru exactitate științifică. Dar această hartă este exactă la maximum!

Mulți știu că harta lumii cu care ne-am obișnuit, nu reflectă prea exact raporturile reale ale suprafețelor țărilor, cu atît mai mult a mărilor și oceanelor. Utilizarea proiecției Mercator conduce la apariția multiplelor devieri, cînd, spre exemplu Groenlanda apare mai mare ca Australia.. O proiecție principal nouă, propusă de designerii niponi, a permis construirea celei mai exacte hărți ale lumii, care a văzut vreodată omenirea.

Harta tradițională a lumii este construită printr-o metodă veche, conform căreia, imaginea de pe suprafața globului estre transferată pe o hartă plată cu utilizarea proiecției Mercator. În rezultat, noi obținem pe hartă o Groenlandă de trei ori mai mare decît Australia, cînd în realitate Groenlanda e de trei ori mai mică.

Iar construită după principiile proiecției AuthaGraph poate fi numită inovativă. Aici proporțiile uscatului și apelor nu se schimbă și corespund cu ceea ce vedem pe glob. Pentru această lucrare, compania AuthaGraph a obținut premiul prestigios „Japanese Good Design Award”.

Autorul proiecției revoluționare Hajime Narukawa. Ideea constă în faptul că suprafața sferică a globului este împărțită în 96 de triunghiuri.

Apoi are loc un proces original de transpunere a imaginii pe plan prin combinarea diferitor metode de proiectare prin obiecte intermediare. O asemenea imagine în multe straturi reduce numărul de erori și denaturări majore, care apar prin metoda tradițională a transpunerii imaginii globului pe hartă.

Citiţi de asemenea

Multe lucruri în lumea noastră sînt create special pentru femei, există chiar și plante medicinale pentru sănătatea feme...
66
În Germania, în permacultură există un astfel de concept "Teiche mit Spinat abdichten" - "a face fundul iazurilor impe...
43
Un videoclip complet, pas cu pas despre cultivarea castraveților în cîmp deschis, toate îngrățămintele și tratamentele î...
1015
Intoleranța la gluten este o reacție alergică a tractului digestiv la această componentă. Aceste semne tăcute nu ar tr...
262