ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Japonezii vor sa capteze energie solara direct din spatiu
 

Unul dintre marile dezavantajele ale instalatiilor fotovoltaice este acela ca sunt dependente de conditiile meteorologice. Daca ploua sau cerul este acoperit de nori, energia obtinuta este aproape nula. De asemenea, pe perioada iernii, timpul in care panourile solare se afla in bataia soarelui este foarte scurt.

Intr-un efort de a aborda aceste provocari, Japonia este in curs de dezvoltare a unui nou sistem inovator de colectare a energiei solare din spatiu.

Statiile spatiale solare imaginate de Agentia Spatiala Nipona (JAXA) sunt niste sateliti geostationari, situati la 36.000 km in spatiu si care transmit pe Terra energia solara captata sub forma raze laser sau microunde.

In momentul de fata inca se fac cercetari pentru a afla care dintre cele doua variante este cea optima.  Potrivit specialistilor japonezi, tehnologia necesara va fi complet functionala in urmatorii 20 de ani.

Insa initiative japonezilor a trezit interesul NASA care a anuntat ca dezvolta un sistem similar si care, spre deosebire de cel japonez, va fi gata de lansare in 2025. Ambitia americanilor este stirbita doar de spectrul viitoarelor reduceri de fonduri, dar si de personal.

 

Sursa: green-report.ro

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 10 octombrie 2013 11:29
Vizualizări: 2223

Citiţi de asemenea

Tom Brown, inginer la pensie, personal a salvat de la dispariție 1200 de soiuri de mere. Pasiunea sa constă în căutarea ...
101
Complexul budist Maixi Shan este situat în provincia Gansu, în nord-vestul Chinei. Este un complex arhitectural uimitor,...
193
Oamenii au construit o nouă cuib pentru barza... ...
222
"Amplasat în sectorul forestier Lazarevskoye al Parcului Național Sochi. Singurul dolmen monolitic rămas pe Caucaz,...
319