ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Japonia își transformă terenurile de golf abandonate în centrale fotovoltaice

Pentru că se confruntă cu prea multe terenuri de golf abandonate, Japonia a început să le umple cu panouri solare fotovoltaice.

În anii 1980, Japonia avea terenuri de golf imense. Golful era un mare trend în țară, iar oamenii erau dispuși să cheltuiască milioane de dolari pentru a deveni membri ai cluburilor.

Acum, că industria e în declin și numărul practicanților acestui sport a scăzut cu 40 de procente din anii 1990, terenurile de golf abandonate încep să devină o problemă, scrie solar-magazine.com.

Soluția? Ei bine, datorită strategiei energetice post-Fukushima din Japonia – care solicită acum dublarea cantității de energie din surse regenerabile până în 2030 –, Kyocera și partenerii săi au anunțat ca au început construcția unei centrale fotovoltaice de 23 megawați, la un teren de golf vechi din zona Kyoto.

Proiectul, programat să fie operațional din septembrie 2017, va avea centrale fotovoltaice care vor genera, anual, peste 26.000 Mwh, sau suficientă electricitate pentru a alimenta aproximativ 8.100 de gospodării medii.

Iar asta nu e tot. Compania multinațională plănuiește un proiect mai mare în zona Kagoshima, pe un teren unde se practica golful acum 30 de ani, dar a fost în cele din urmă abandonat.

Parcul fotovoltaic de aici va genera aproape 100.000 Mwh, echivalentul alimentării a 30.500 de gospodării.

Aparent, Kyocera nu este singura firmă cu această idee, concurența sa, compania Pacifico Energy din Tokyo, urmează să construiască o centrală solară de 42 MW pe un teren de golf vechi în Okayama.

Mai mult, ideea construirii acestor parcuri solare pe terenurile de golf abandonate nu a rămas doar în Japonia. Proiecte similare sunt deja în curs în Statele Unite, inclusiv New York și Minnesota.

В Японии заброшенные поля для гольфа переделывают в солнечные фермы

 

Sursa: solar-magazin.ro

Joi, 06 august 2015
Vizualizări: 1370

Citiţi de asemenea

«Noua paradigmă științifică: modele posibile ale viitorului Rusiei și a lumii globale» - așa se numește studiul efectuat...
40
Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
170
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
149
Natura a înzestrat cu o încredibilă longevitate baobabul african - se cunosc exemplare, a căror vîrstă este mai mare de ...
178