Japonia și Coreea de Sud sunt campioane în producția automobilelor cu celule de combustibil

/ Vizionări: 3354

Япония и Южная Корея получат пальму первенства в производстве автомобилей с топливными элементами

 

După 2015 Coreea de Sud și Japonia, vor fi primele în dezvoltarea pieței vehiculelor cu celule de combustibil. Rezultatele unui nou studiu indică acest fapt. Producătorii de autoturisme din cele două state, inclusiv Hyundai / Kia, Nissan, Toyota şi Honda, au început pregătirile pentru a lansa în serie în următorii trei ani producţia vehiculelor cu celule de combustibil.

 

Aceste companii sunt deja, angajate în testele prototipurilor pentru a evalua eficacitatea și performanța modelelor lor. Testele cresc interesul consumatorilor pentru maşini pe hidrogen în oraşele Tokyo, Osaka, Nagoya, Fukuoka și de asemenea, Seul și Ulsan (Coreea de Sud).

Rezultatele cercetărilor noi, efectuate de specialiștii companiei Frost & Sullivan, oferă posibilitatea de a presupune că în jurul anului 2020 în Coreea de Sud și Japonia, vor fi peste 58000 de vehicule electrice cu celule de combustibil. În 2011 în aceste state au fost doar 600 de maşini în cauză. Analiștii subliniază faptul că rolul principal de sprijin în comercializarea FCEV ar trebui să aparțină guvernelor din aceste două țări.

Guvernele din Coreea de Sud și Japonia, deja astăzi, susțin efectuarea dezvoltărilor şi cercetărilor științifice, precum și sponsorizează construcția infrastructurii pentru automobilele cu elemente de combustibil pe bază de hidrogen. În 2011 Japonia, a avut 22 stații active de alimentare cu hidrogen, iar în Coreea de Sud, au fost 11. Experții companiei Frost & Sullivan, se așteaptă că până în 2020 numărul total de stații de combustibil pe bază de hidrogen în ambele țări va crește la 1500.

Concernele auto din Japonia și Coreea de Sud deja astăzi, activează în strânsă colaborare cu furnizorii celulelor de combustibil, cum ar fi Ballast și Nuvera, în Japonia și LG Chem în Coreea de Sud. Ei fac acest lucru pentru a asigura integritatea și fiabilitatea lanțului de aprovizionare.

Se aşteaptă că Honda, va deveni liderul pieţii de vehiculele cu celule de combustibil în cele două țări în 2020. Compania va reprezenta 41,8% din totalul vânzărilor. Toyota și Hyundai vor fi capabile să acopere 17,4 și respectiv, 17,2% din piaţă.

 

 

Sursa: naturelover.ru