ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Jeleu din in – întinerire și purificare intensă!

Semințele de in au proprietăți curative puternice! De aceea, una dintre cele mai curative băuturi a strămoșilor noștri este jeleul din in. Vă propunem rețete simple de preparare cu semințele de in …

Totodată, dacă îl veți pregăti corect, el vă va aduce nu doar beneficii, dar și vă va bucura cu un gust plăcut! Inițial, consistența gelatinoasă ar putea fi neplăcută, dar văzînd primele rezultate - ameliorarea stării de sănătate, a activității sistemului gastrointestinal și reducerea apetitului, această băutură vă va place!

Jeleul în baza semințelor măcinate de in sau din făină de in este inofensiv, iar spre deosebire de semințele întregi nu afectează pereții stomacului. El poate fi îmbogățit cu ingrediente suplimentare, fortificîndu-i aciunea, de exemplu, ovăz, cicoare, pomușoare. Mai jos vă propunem cîteva rețete.

Jeleu din in - principii generale de preparare.

Pentru prepararea unei porții de jeleu din in se utilizează două metode:

Se prepară un decoct din semințe de in;

În apă se amestecă făina de in.

Și într-un caz și în altul se obține o băutură folositoare, ce nu irită mucoasa intestinului. Nu trebuie să faceți nimic special. Trebuie sau să turnați apă fiartă peste semințele de in sau să le măcinați în făină.

Amidonul nu se folosește: semințele de in conferă o consistență destul de densă băuturii. Lipsa amidonului doar fortifică beneficiile băuturii din semințe de in. Totodată, pentru sporirea calităților nutritive ale băuturii se adaugă ovăz, cicoare, afine, fructe de pădure, mere și alte pomușoare și fructe.

Din veselă și echipament în funcție de rețetă puteți avea nevoie de termos, cratiță și cafetieră. Dacă potrivit rețetei trebuie să încălziți un decoct pe baie de apă, atunci trebuie să pregătiți două cratițe de diferite mărimi. Cea mai mică cratiță se instalează deasupra celei mai mari, în care trebuie să fiarbă apa. Pe fundul cratiței în care fierbe apa trebuie să așterneți un șervețel de hîrtie, pentru a diminua intensitatea fierberii. Cratița de sus trebuie să se atingă cu fundul de apă.

Astfel, conținutul cratiței mici este prelucrată de aburul din vasul de jos.

Băutură din in în termos „Antiinflamator”

Această variantă a băuturii este bună pentru afecțiuni inflamatoare ale stomacului și intestinului, legate de eroziune a mucoasei. Prepararea lui nu e complicată. Se folosesc semințe de in. Cantitatea de ingrediente este indicată pentru două pahare de băutură.

Ingrediente:

O lingură de semințe de in

Două pahare de uncrop.

Modul de preparare:

Semințele de in se toarnă în termos. Se fierbe apa. Se toarnă în termos două pahare de uncrop. Se ține opt ore. Cel mai bine să pregătiți semințele de seară, iar dimineața băutura va fi gata.

Băutura se strecoară și se administrează în felul următor: jumătate de pahar de patru ori pe zi cu 30 de minute înainte de mîncare. Cursul complet – 10 zile.

Băutură din in pe baie de abur „Detoxifiere”

Băutura în baza de semințe de in nu doar cicatrizează rănile de pe pereții stomacului, dar și contribuie la detoxifierea organismului. Băutura elimină toxinele și impuritățile, restabilind tractul gastrointestinal și întărește imunitatea. De asemenea, băutura de in contribuie la pierderea greutății. Intestinul începe să se purifice natural și liber, se încheie constipațiile, se elimină edemele.

Ingrediente:

O lingură de semințe de in;

Jumătate de litru de uncrop

Modul de preparare:

Semințele de in se pun într-o sită și o cratiță. Uncropul se toarnă deasupra. Se instalează sita deasupra apei clocotite, se pune capacul. Se încălzește timp de două ore. Băutura se strecoară și se bea după schema descrisă mai sus.

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
110
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
80
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
82
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
133