Jos pungile din plastic! Trecem la stofă naturală

/ Vizionări: 1938

Долой пластиковые пакеты! Переходим на натуральную ткань...

Pungile din plastic, cu care ne-am obișnuit în supermarketuri, sînt fabricate din polietilenă. Acestea aduc DAUNE semnificative mediului ambiant…

1. Componentele -cheie din pachetele din polietilenă constituie resurse naturale neregenerabile și limitate – petrolul și gazul natural. Pentru producerea pachetelor PE se utilizează 4% din cantitatea de petrol dobîndită la nivel mondial.

2. Ele nu sînt supuse proceselor de descompunere biologice. Perioada de descompunere a unui pachet din plastic pateu dura pînă la 1000 de ani (!)

3. Pachetele ușoare sînt duse de vînt, astupă țevile pluviale, ajung în canalele de apă, rîuri, oceane.

4. Organizația mondială „Pentru natură” a stabilit că anual, din cauza pungilor din plastic, doar în Newfoundland mor peste 100 de mii de balene, foci, broaște țestoase.

Peste un milion de păsări de mare și mamifere pier anual din cauza înghițirii deșeurilor din plastic.

Compania HEMP and Happy, datorită beneficiarilor responsabili și conștienți a elaborat un model de geantă ecologică, confecționată 100% din cînepă. Aceasta este rezistentă și încăpătoare.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137