Jumătate din recolta mondială de cereale este destinată pentru furajul şeptelului
Jumătate din recolta mondială de cereale este destinată pentru furajul şeptelului
ONU solicită să consumăm mai puţină carne. Agricultura consumă aproximativ 70% din consumul total de apă dulce din lume, terenurile agricole ocupa 38% din suprafaţa totală a terenurilor utilizate de către om. În plus, agricultura (în special creşterea animalelor) are aproximativ 14% din totalul gazelor cu efect de seră din lume. Aceste şi alte fapte cu privire la impactul negativ al agriculturii asupra “sănătăţii” planetei noastre au fost publicate în raportul ordinar al Organizaţiei Naţiunilor Unite.
Profesorul Edgar Hertvich, autorul principal al raportului, afirmă că creşterea animalelor cauzează mai multe pagube mediului înconjurător, decât extragerea mineralelor, producerea materialelor plastice şi a metalelor, şi este mai periculoasă pentru "sănătatea planetei" decât arderea combustibililor din hidrocarburi.
Agricultura contribuie la transformarea antropogenă a zonelor vaste de peisaje naturale, deplasând plantele şi animalele sălbatice din habitatul lor natural. O mare cantitate de apă se consumă pentru irigaţii. Volume mari de apă contaminată cu elemente biogene, pesticide şi alte substanţe chimice, împreună cu scurgerile de suprafaţă intră în rezervorele naturale de apă. Producţia agricolă contribuie, în mod semnificativ, la încălzirea globală pe planeta noastră. În plus, jumătate din cereale cultivate este folosită pentru hrana animalelor, şi nu pentru alimentaţia oamenilor nevoiaşi, afirmă raportul.
P.S. Este posibil că unele ţări în curs de dezvoltare vor vedea în acest raport, încă o încercare din partea ţărilor dezvoltate de a le impune să achite "conturile".