ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

La „Artek” va fi lansat un sejur ecologic

Pe 27 mai, în centrul pentru copii „Artek” (s.Gurzuf, Crimeea), va fi lansat sejurul ecologic „Ţara ecologică” („Zapovednaia strana”). Sejurul are loc în cadrul ediţiei a II-a a Festivalului ecologi pentru copii din Rusia. 

Organizatorii evenimentului – Ministerului Mediului din Rusia, Centrul Ecologic „Zapovedniki”, Centrul de dezvoltare pentru copii şi tineret „Natura ta”. („Tvoia Priroda”), Departamentul mediului şi protecţiei mediului din Moscova.

În aprilie, a avut loc concursul proiectelor ecologice, de creaţie şi de protecţie a mediului printre elevii din Federaţia Rusă (11-16 ani). La concurs au participat proiectele implementate pe teritoriul FR în perioada 2015-2016.

În rezultatul concursului au fost selectaţi 150 de elevi din toată Rusia, care au fost premiaţi cu sejururi la Centrul „Artek” . Sejurul „Zapovednaia strana” va dura pînă pe 17 iunie 2016.

Savanţi-biologi, experţi în diferite domenii ale ecologiei, pedagogi, specialişti din rezervaţii naturale, metodişti, reprezentanţi ai organizaţiilor de mediu vor organiza pentru copii evenimente interactive, prezentări ecologice, acţiuni, flash mob-uri, jocuri, vor lansa idei de proiecte ecologice şi vor confecţiona drept cadou o lucrare în tehnica quilting.

Copiii vor afla informaţii despre istoria rezervaţiilor naturale, despre turismul cognitiv, realizarea principiilor ecologiste etc. De asemenea, participanţii vor vizita monumentele istorice şi cele ale naturii din Sevastopol şi Crimeea.

Pe 5 iunie, de Ziua internaţională a Protecţiei Mediului, pentru toţi copiii din Artek va avea loc maratonul „Pentru natură!”, ce va include îndeplinirea unor sarcini eu caracter ecologic.

 

Sursa: green-city.su

Citiţi de asemenea

Obiectul este situat în orașul turc Egil. Conform istoriei oficiale, se crede că Egil este "leagănul" multor civilizații...
44
1. Eu nu știu calea spre succes. Dar știu că calea către eșec este dorința de a mulțumi pe toată lumea.2. Nu există logi...
62
Cascada de centrale electrice de pe Nistru va distruge în totalitate acest rîu, deoarece el deja acum nu este foarte adî...
76
Autorul acestui articol este reputatul savant rus Valentin Catasonov, pronosticurile căruia privind situația cu pandemia...
74