La Beijing din cauza poluării aerului au fost închise temporar uzinele

/ Vizionări: 6060

В Пекине из-за загрязнения воздуха временно закрыли заводыAutoritățile de la Beijing, au închis temporar mai mult de o sută de întreprinderi urbane din cauza nivelului ridicat de poluare a aerului, care devine tot mai periculos pentru sănătatea orăşenilor, transmite BBC. În plus, companiile și agențiile de stat vor trebui să reducă cu o treime utilizarea transportului auto.

 

Municipalitatea de la Beijing, acţionează în conformitate cu normele introduse la sfârșitul lunii decembrie 2012. În conformitate cu ele, uzinele ar trebui să-şi suspende activitatea în cazul, dacă indicele de poluare a aerului va depăși 500 de unităţi. La mijlocul lunii ianuarie, cifra a atins 442 de unităţi, iar în unele zone ale orașului, chiar şi 728.

Vă aducem spre cunoştinţă că aerul se consideră curat, atunci când indicele de poluare nu depăşeşte 50 de unități.

Mass-media chineză informează că numărul apelurilor la spital cu plângeri de boli respiratorii a crescut în ultima săptămînă cu 20%. Extinsă în Internet, campania on-line în sprijinul adoptării legii privind mediul înconjurător, în doar câteva ore a colectat 40 de mii de semnături.

În anul 2012 din cauza aerului poluat, în China, au murit 8 mii 500 de persoane. Principala cauză a poluării - un nivel ridicat al producției industriale și utilizării cărbunilor ca sursă de energie principală în țară. Situația gravă a mediului înconjurător se păstrează și în alte centre industriale - oraşele Tianjin şi Wuhan.

 

 

Sursa: top.rbc.ru