ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

La Chişinău va avea loc un concert în susţinerea legii cu privire la vatra neamului (VIDEO)
 

 

Grupul de iniţiativă intenţionează să înceapă colectarea semnăturilor în sprijinul adoptării legii cu privire la vatra neamului din R.Moldova. Semnăturile vor fi expediate către administraţia preşedintelui şi diverse ministere în scopul informării autorităţilor despre perspectivele şi nivelul de pregătire al societăţii de noile realităţi.

 

Potrivit autorului proiectului «Vetrele moldave», Viorel Ivancov, scopul proiectului este de a schimba legislaţia în direcţia creării noilor condiţii pentru realizarea noilor provocări ale vieţii, renaşterea ţării şi prevenirea migraţiei populaţiei, precum şi stabilirii dreptului la mediul natural de viaţă.

Potrivit proiectului de lege, fiecare cetăţean al R.Moldova are dreptul garantat de a-şi crea moşia propriei familii. Acest drept include alegerea de către cetăţean a sectorului de pămînt, acordarea gratuită a acestuia de către stat, amenajarea pe acesta a vetrei neamului, posedarea, folosirea şi dispunerea de vatra neamului, transmiterea vetrei neamului prin moştenire. Considerăm că idea de vatră a neamului ar putea deveni ”ideea naţională a Republicii Moldova”, a menţionat Viorel Ivancov.

Pe 14 septembrie, la 18.00, în sala mare a Palatului de Cultură a Feroviarilor va avea loc un concert jubiliar de binefacere, în susţinerea proiectului „Caravana barzilor la 10 ani”, în cadrul căreia vor evolua artişti din Rusia, Ucraina şi Belarus.

La concert vor participa: duetul chitariştilor virtuozi, fraţii Zolotuhin, cobzarul şi banduristul Victor Paşnîk, muzicanţii belaruşi Aleg şi Olesea Rusak, barzii din Ucraina şi Belarus Artiom Proseatnikov şi Alexei Andriuhin. De asemenea, se preconizează şi participarea barzilor moldoveni din așezarea ecologică Sceastlivoe.

 

 

 

 

Sursa: noi.md

 

Vineri, 13 septembrie 2013
Vizualizări: 1951

Citiţi de asemenea

Fotograful Scott Franks a filmat un scurtmetraj cu denumirea "Jocul semințelor".În film este afișată lupta de zi cu zi a...
38
Înainte de a începe să îmbunătățești lumea, de trei ori uită-te la propria casă.Proverb chinezesc...
72
Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
165
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
150