La festivalul Art Labyrinth – în căutarea Fericirii! Istoria de dragoste caută continuare într-o nouă tradiţie – Reuniunea Jumătăţilor (VIDEO)

/ Vizionări: 1856

La festivalul Art Labyrinth – în căutarea Fericirii! Istoria de dragoste caută continuare într-o nouă tradiţie – Reuniunea Jumătăţilor (VIDEO)

În toiul verii, cînd e cea mai scurtă noapte şi cea mai lungă zi, în zilele de 20 iunie, a avut loc această poveste de dragoste a doi oameni, care s-au întîlnit. Mai exact, ei se cunoşteau deja, dar s-au întîlnit cu inimile doar aici şi doar în acest loc. Este o poveste a două inimi, care s-au găsit în timpul festivalului Art Labyrinth.

De cîţiva ani la rînd, în Moldova, organizatorii festivalului internaţional deschid larg uşile. Sute de oameni vin din Europa, ţările CSI şi multe alte colţuri ale lumii la un eveniment foarte interesant, un festival în sînul naturii, sub semnul ecologiei, al muzicii alternative şi a modului sănătos de viaţă. Dar Art Labyrinth mai poate deveni pentru toţi aceşti oameni un centru unde ei îşi vor putea găsi drafostea. Or, Dragostea este cel mai important lucru în viaţa omului. În căutarea ei merg toţi, traversînd frontiere şi parcurgînd sute de kilometri pentru a afla Fericirea!

Ce înseamnă să fii o mamă bună
Ce înseamnă să fii o mamă bună

Povestea a două inimi, în care a apărut Dragostea (de la persoana întîi).

Eu veneam în fiecare an la acest Fest, timp de 10 ani, unde împreună cu prietenii le povesteam participanţilor şi oaspeţilor despre viaţa noastră (eco) pe moşia de familie Sceastlivoe. Dar în acel an totul a fost altfel. Noi nu am pregătit, ca de obicei, prezentarea moşiei, şi eu am mers la festival pur şi simplu să mă plimb, să mp odihnesc şi să cunosc un nou colţişor al naturii moldoveneşti. Conform tradiţiei Labirintului, festivalul are loc în fiecare an în alt loc, dar neapărat într-un loc cu natură unică din Moldova. După mine este o ideea foarte corectă, îmi place, or, organizatorii ne deschid nişte oaze noi ale naturii, necunoscute pînă acum.

Sincer vorbind, eu eram în căutarea jumătăţii mele. Deşi nu contam să o găsesc aici, dar nu am exclus o asemenea posibilitate. Pe de o parte, eu înţelegeam că acesta este un loc excelent pentru a o întîlni pe „ea”, or aici trebuiau să fie peste 1000 de oameni, într-un singur loc, într-o atmosferă degajată, deschisă spre comunicare, dar pe de altă parte, eu nu îmi închipuiam cum anume voi face cunoştinţă cu ea. Este un moment dificil, ce necesită îndemînare, activitate, şi poate undeva un curaj intern. 

Ştiaţi oare că Festivalul Art Labyrinth este singurul festival necomercial din Moldova?
Ştiaţi oare că Festivalul Art Labyrinth este singurul festival necomercial din Moldova?

Aşadar, vara. În jurul totul e verde şi linişte, păsările cîntă şi pîrăiaşele curg, bucurîndu-ne cu prospeţimea lor. Eu împreună cu prietenii mei am coborît într-o peşteră. Pinii verzi şi pietrele au conferit acestui loc o imagine ce seamănă cu peisajele din munţii Caucaz. În pădurea umbroasă am găsit loc pentru corturi, le-am instalat  şi atunci am văzut-o pe ea. Fondalul era minunat, dar apariţia acestei afmosfere vii şi pline a depăşit toate imaginile existente. De tabăra noastră s-a apropiat o domnişoară pe care o cunoşteam şi am întîlnit-o doar o dată. Ea a venit cu mult timp înainte de festival în vizită la noi în moşia Sceastlivoe. Se numea Irina şi am aflat că tabăra ei era instalată la 10 metri de tabăra noastră. Am băut ceai, am discutat pe diferite teme şi eu am înţeles că vreau să-i propun să ne plimbăm. Ne-am plimbat şi am discutat deja pe teme mai personale. Doream să o ating şi m-am atins de mîna ei fină. Era fain! Înapoi am revenit ţinîndu-ne de mîini. Înainte de a ajunge la corturi am mărturisit unul altuia că ne simţim bine împreună şi, fericiţi, ne-am despărţit. Aşa a început totul. Au mai fost multe lucruri minunate în acea săptămînă, petrecută la festival, dar care vor rămîne doar pentru noi doi.

Dragostea ne-a cucerit şi acum întreaga planetă s-a deschis cu adevărat. Nimic mai puternic decît dragostea nu deschide ochii asupra frumuseţii Lumii noastre, planetei şi a tuturor celor întîmplate cu ea şi cu noi. E acea stare de basm a conştiinţei limpezite, spre care toţi tind prin alte căi – prin practici fizice şi spirituale.

Peste un timp oarecare, după festival, a mai avut loc un eveniment interesant. Unul dintre co-organizatorii festivalului, Andrei Tverdohleb, un fotograf profesionist, a venit la noi în Sceastlivoe să realizeze o sesiune foto despre aşezarea noastră. În discuţiii, Andrei a întrebat unde ne-am cunoscut cu Irina, Eu am spus că am devenit apropiaţi la festivalul Art Labyrinth. La care Andrei a spus: „Voi la fel v-aţi cunoscut la festival? Labirintul aprinde inimile!”. Atunci eu nu am întrebat pe cine mai are el în vedere, spunînd „la fel”. Dar mi-am spus că mai sînt cupluri care s-au cunoscut la festivalul Art Labyrinth. Noi am realizat o sesiune foto minunată, pe care o puteţi vedea pe site-ul nostru sceastlivoe.com la rubrica galerie foto.

 

Şi iată odată, amintindu-mi de acel moment, am remarcat altceva. Undeva pe Internet am citit un articol, în care nişte tineri scriau că s-au cunoscut la festivalul Art Labyrinth, după care au întemeiat o familie, iar acum au doi copii frumoşi. Este curios faptul că acest cuplu au fondat aşezarea ecologică în satul Râşcova – Dmitrii şi Ecaterina Mikitenko. Muţi cunosc acest cuplu minunat, mai ales cei interesaţi de viaţa în aşezările ecologice sau de naşterile acasă şi maternitatea conştientă.

Începe cea de-a VI ediție a Festivalului Art Labyrinth 2013: artă, cultură și eco life
Începe cea de-a VI ediție a Festivalului Art Labyrinth 2013: artă, cultură și eco life

 

Două cupluri deja nu e o întîmplare, ci o coincidenţă, Prieteni, ajutaţi-ne să găsim asemenea cupluri, care s-au cunoscut la festivalul Art Labyrinth, scrieţi în comentarii la acest articol sau pe pagina mea de Facebook.  Dacă vor fi mai multe, atunci nu va mai fi o coincidenţă, ci o regulă. Iar regula necesită o atenţie şi o abordare corectă.

Mă bucur că mi-am întîlnit jumătatea anume la festivalul Art Labyrinth, în sîntul naturii, printre stînci şi cascade, lîngă un rîu frumos. Este curios că Festivalul are loc anume în zilele solstiţiului de vară – tradiţiile slave de Ivan Kupala. Este o veche sărbătoare a Dragostei, cînd fetele îşi pun coroninţele pe apă, iar băieţii înoată după ele. Cea, a cărei coroniţă vor alege, va fi aleasa.

«Miss Ucraina» Lika Roman. Dragoste. Căsnicie. Sex (Video)
«Miss Ucraina» Lika Roman. Dragoste. Căsnicie. Sex (Video)

Dar să revenim la povestea mea. Ţineţi minte că am povestit că nu am contat să-mi găsesc aici jumătatea, pentru că nu ştiam cum să o găsesc printre sutele de oameni. Curios, dar aceste metode există.

Organizarea Reuniunii Jumătăţilor este un supliment nobil şi eseniţal al tradiţiilor festivalului Art Labyrinth.

Pentru cei care sînt gata de o relaţie şi vor să-şi găsească jumătatea, există o mulţime de jocuri şi tradiţii, precum şi sărbători ce le ajută tinerilor să se cunoască. Aceste jocuri dinamice vechi au drept scop să arate dibăcia tinerilor şi frumuseţea fetelor, părţile tari ale lor. Să simtă atingerea şi să se simtă bine. Aceste jocuri sînt organizate de oamenii iniţiaţi în tradiţiile străvechi. Ru cunosc un reprezentant al sărbătorilor celtice, cea care a fost iniţiată în secretele descendenţilor Druizilor, Elena Krotova. Mai sînt meșteri intersanți în tradiția slavonă, vestitul Ivan Țarevici și Veronica Gravrilenok. Sarcina acestora este ca oamenii să treacă pe alături, dar să se întîlnească și să se îndrăgostească. Să se distanțeze de rutina cotidiană și să privească în ochi Veșniciei.

Un video frumos despre iubire (Video)
Un video frumos despre iubire (Video)

Ar fi o adevărată  perioadă de „înflorire” a festivalului Art Labyrinth, dacă ar fi amenajată o arenă specială pentru asemenea ritualuri și tradiții de nuntă. De obicei, este o poiană specială, amenajată și marcată pe harta festivalului. Această poiană are programul său de master class-uri, jocuri și evoluări. Cu alte cuvine, este un loc al cunoștințelor, care se vor lega ușor. Dragostea se naște undeva în ceruri și se creează la asemenea festivaluri, în condiții bine pregătite de specialiștii noștri. Bine ați venit în împărăția relațiilor frumoase, a culturii reciproce de atenție sănătoasă și atracție reciprocă!

Le mulțumim organizatorilor festivalului Art Labyrinth pentru aportul lor valoros în crearea dragostei și a cuplurilor pe planeta noastră. Or, festivalul a reflectat demult ce mai importantă condiție pentru nașterea iubirii: atmosfera prietenoasă de înțelegere și deschidere a participanților, care, datorită evenimentelor de acolo, sînt programați să creeze. Cel mai important lucru este că el are loc sub cerul liber. Mulțumim soarelui care vine întotdeauna cu festivalul în viața tinerilor rupți de rutina și haosul orașului și tot de acolo naște relații interesante.

P.S.

Încet, încet trece în noapte iarna. Zăpada ușoară fulguiește deasupra cîmpiilor, în poiana din pădure dorm troienele, sub lumina soarelui și a lunii. Iarna a colorat cerul în alb, totul s-a transformat într-o poveste de iarnă. Din hogeacul meu se ridică un fum gri, iar eu mă aflu în acea lume nouă, unde vîntul nu e o piedică pentru visele în doi. Or, aici acum se află dragostea, care a amplificat toate aspirațiile.

Timpul trece, se schimbă conștiința, imaginile colorate dispar, mozaicul din planurile cotidiene la fel se risipesc, iar dragostea adevărată rămîne cu noi pentru totdeauna. Ea nu poate fi ascunsă, nu poate fi plasată în ultimele rînduri, nu poate fi strînsă în pumn, ca voința. Pentru că ea se află în inima vie, iar noi nu putem pierde inima. Noi știm că putem să ne permitem acest lucru: să nu ne pierdem inima, putem! Păstrați dragostea în inimile voastre și fiți fericiți. Fiți împreună cu cei dragi.

Art Labyrinth într-adevăr aprinde inimile, iar dacă el va fi amplificat de profesionalismul tradițiilor populare, atunci Art Labyrinth ar putea deveni pentru Europa și țările CSI principalul centru, unde mii de oameni își vor putea găsi dragostea. Or, Dragostea este principalul lucru ce există în viața omului. În căutarea ei pleacă toți, străbătînd frontiere și kilometri, pentru a-și găsi Fericirea!

Anna Kunț

Autorul materialului video : Rodion Stepanciuk