ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

La Moscova vor apărea primele autobuze electrice
 

Întreprinderea unitară de stat "Mosgortrans" va începe în curând primul test pentru autobuze electric de pasageri la Moscova.

Este vorba despre mașina "LIAZ-6274", destinată traficului urban. Uzina de autobuze din Likin "Liaz" – ce face parte din "Grupul Gaz", va oferi autobuzele electrice la începutul lunii martie. Acestea vor rula pe străzile Maroseyka sau Pokrovka. Alegerea traseului e legată de faptul că utilizarea autobuzelor electrice va permite de a scoate rețeaua de contact a troleibuzelor și străzile vor redobândi aspectul său istoric.

"LIAZ-6274" este o alternativă pentru autobuzele mari cu motor pe benzină, diesel și gaz. Autobuzul electric este echipat cu un motor asincron de 180 kW putere și cu un IGBT-invertor cu funcția de recuperare (la frânare electrodinamică va permite de a recupera bateriei circa 30% din energia cheltuită pentru accelerație) și cu un bloc de baterii litiu-ion "Liotech."

Pentru încărcarea bateriilor este necesară o conexiune de 380 de volți la o rețea de frecvență industrială, care este utilizată în orice parc de autobuze și troleibuze. Procesul de încărcare durează aproximativ cinci ore și jumătate. Cu o singură încărcare autobuzul electric poate parcurge o distanță de până la 280 km, ceea ce este echivalent a două schimburi de lucru.

Autobuzul este dotat cu un sistem de încălzire lichid de la un încălzitor diesel. Acest sistem, de asemenea, îndeplinește funcția de termostat pentru blocul de baterii, ce permite de a păstra capacitatea de stocare la temperaturi sub zero grade.

Marţi, 10 martie 2015
Vizualizări: 1220

Citiţi de asemenea

La finele lunii aprilie, parlamentul a votat în primă lectură  proiectul de lege care prevede introducerea unui mor...
99
În Chișinău sînt tăiați mai puțini copaci sănătoși, dar această problemă încă există, deoarece Asociația ”Spații Verzi” ...
257
"Pădurea este mult mai mult decît vedem", spune omul de știință, ecologul Susan Simmard. Studierea pădurilor pe parcursu...
299
Tenul tânăr, indiferent de vârstă, este visul oricărei femei, dar și preocuparea nr. 1 în industria mondială a frumuseţi...
524