ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

La Mulți Ani, Sciastlivoe!

A venit toamna, la noi la moldoveni prin sate este asa o cultura de a serba hramul satului - o cultura veche, unde se aduna lumea, canta, joaca hore si pregatesc mese festive si care pana la urma se transforma intr-o betie ordinara, unde cele mai iluminate minti ale comunitatii se ametesc si isi arata ce prezinta ei la adevarata lor valoare.

E buna sau rea cultura serbarii cultului hramului nu conteaza. Mi-as dori sa povestesc despre cum se petrece aceasta sarbatoare intr-o comunitate ecologica de vetre stramosesti, ce are ca fundament de trai ideile asa zisei Anastasia - femeia enigma, care prin ideile ei a intros la 360 ° cursul de dezvoltare al umanitatii.

Pe data de 16 octombrie e hramul in comunitatea Sciastlivoe, prima comunitate de asa gen din Republica Moldova, si cunoscandu-l pe primul promotor si organizator al acestei localitati am primit o invitatie la aceasta sarbatoare. Aceasta comunitate se afla in mijlocul Codrului, pe drum cand ma deplasam am vazut fazani si caprioare, ce este un semn bun. Seara s-au adunat locuitorii comunitatii la foc, unde am cantat cantece de suflet, de dragoste, despre natura si s-au discutat multe teme interesante, ce se petrec in societate si pe mapa mondiala, si s-au depanat amintiri despre tot ce a fost de la infiintarea comunitatii.

A doua zi au venit oaspetii incarcati de daruri, care au fost primiti cu multa dragoste si caldura sufleteasca. Am degustat miere de albine ecologica si nectar de albina de o calitate superioara. Mi-a placut mancarea gatita de femeile ce traiesc in comunitate, mancare vegetariana foarte gustoasa si hranitoare. Apropo in comunitate nu se consuma alcool si atata membrii comunitatii, cat si oaspetii duc un mod de viata sanatos, si sunt adeptii unei altei culturi.

Mi-a placut cum canta bardul comunitatii Vlad, cantecele lui iti intra in suflet, si ti-l intorc pe dos, si scot din el toata rautatea, ti-l purifica sub vibratiile armonice ale glasului sau. Oaspetii au adus cu ei pomi si vegetatie pentru a fi plantata pe teritoriul comunitatii, ceea ce a creat o dispozitie buna. Si uite asa a venit noaptea si oaspetii au plecat, focul s-a stins si in padure se auzea numai vantul si zgomotul frunzelor galbene care cadeau din copaci. La Multi Ani, Sciastlivoe!

 

Alexandru Vlad

ABONAȚI-VĂ
Joi, 22 octombrie 2015 13:00
Vizualizări: 1423

Citiţi de asemenea

Agenția pentru Eficiență Energetică și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), anunță lansa...
23
Ceea ce afirmă acum oamenii de ştiinţă şi istoricii din Occident, dar şi cercetătorii de la Hamburg, care au prelevat ...
5806
 Rezultatele multiplelor cercetări de substanțe care se folosesc în construcții atestă că unul dintre cele mai peri...
38244
Planta turmeric este originara din India ca si ruda sa ghimbirul. Rădăcina Curcuma este extraordinar de bogată în pol...
7013