ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

La Polul Sud acum 52 de milioane de ani, creșteau păduri tropicale
 

 

Antarctica era acoperită, în urmă cu 52 de milioane de ani, cu păduri "aproape tropicale", conform rezultatelor unor foraje efectuate pe fundul apelor din largul acestui continent îngheţat, scrie CyberSecurity.

 

Aceste foraje făcute în largul coastelor orientale ale continentului au permis recuperarea unor fosile de polen provenind dintr-o pădure "cvasitropicală" care acoperea Antarctica, în urmă cu 34 - 56 milioane de ani.

Cercetările făcute de specialişti arată că în această zonă, în acea epocă, temperaturile se ridicau la circa 20 de grade Celsius, potrivit lui Kevin Welsh, un cercetător australian care a participat la această expediţie în 2010.

"Aici existau păduri, nu gheaţă, era timp frumos", a spus acesta.

Specialiştii sînt de părere că în Antarctica se va înregistra, spre sfîrşitul secolului, o nouă topire a gheţurilor, a mai spus Welsh, cercetător la Universitatea din Queensland.

Descoperirile sînt "foarte importante" pentru înţelegerea schimbărilor climatice care se preconizează, mai ales în ceea ce priveşte importanţa Antarcticii pentru planetă şi imensele sale rezerve de apă stocate sub formă de gheaţă.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 07 august 2013 13:58
Vizualizări: 4073

Citiţi de asemenea

Toată lumea știe că pielea absoarbe bine tot ce interacționează cu ea. Aceasta se aplică și șampoanelor și este foarte...
124
Prin adăugarea în apă, această substanță stimulează procesul de eliminare a sărurilor în exces și a toxinelor periculoas...
88
Timelapseul de 300 de zile al creșterii pinului ...
188
Articolul excelent al medicului psihiatru Viaceslav Gusev:Alcoolul - băutura lăsăciilorCând un prieten de afaceri îmi pr...
125