ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lacul fără fund (+Foto)

Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scaldă, deși acest lucru nu este interzis.

Dacă ne adresăm căutării pe Google sau Wikipedia, vom primi răspunsul că adâncimea lacului este de aproximativ trei sute de metri. Dar lucrurile nu sunt atât de simple.

Acest lac este vizitat de un număr imens de oameni în fiecare an. Oamenii de știință ruși l-au studiat în detaliu, dar concluziile lor sunt departe de realitate.

Pe fundul lacului se află numeroase peșteri și fisuri care se întind adânc în pământ. Natural, nimeni nu a reușit să pătrundă acolo.

Configurația sinuoasă a fundului lacului împiedică studiul său în întregime. Dificultățile sunt accentuate de faptul că lacul este bogat în minerale, iar apa erodează și distruge pur și simplu roca, ceea ce face ca lacul să crească în fiecare an.

Analizele de laborator nu au detectat niciun fel de anomalii sau abateri. Analiza chimică se încadrează în normele și regulile acceptate pentru lacuri.

Nicio râu nu se varsă în lac, dar în fiecare an se scurge o cantitate imensă de apă, care nu face decât să crească.

În ultima vreme, oamenii de știință din alte țări vin să studieze lacul.

Ei încearcă să dezlege misterul său și să determine în cele din urmă adâncimea și unicitatea sa.

Dar până acum, nimeni nu a reușit să facă asta.


ABONAȚI-VĂ
Joi, 18 aprilie 2024 15:41
Vizualizări: 187

Citiţi de asemenea

Mahabalipuram se află la 60 km de Chennai, un mare oraș din sudul Indiei. În secolul al X-lea, locuitorii au părăsit bru...
286
Warangal - o așezare fortificată antică din India, fondată în jurul unui lac și al unei stânci, de parcă ar crește din e...
283
Mulți medici, vorbind despre acțiunea celulelor stem, menționează că, alături de efectul pozitiv asupra vindecării unu...
332
Această insulă uimitoare, situată în Oceanul Indian, arată de parcă s-ar afla pe o altă planetă.Peisajul insulei nu este...
95