Laptele va conţine mai multă chimie

/ Vizionări: 4984

В молоке станет больше химии 

 

Analiza ştiinţifică a asimilării laptelui. Prof. Walter Wait (Video)
Analiza ştiinţifică a asimilării laptelui. Prof. Walter Wait (Video)

Tetraciclina este un lucru bun: adăugarea antibioticelor de acest gen în produsele alimentare crește termenul de depozitare, iar hrana animalelor și păsărilor îmbogățită cu astfel de medicamente, stimulează creşterea acestora. Probabil că din această cauză Serviciul Federal de Supraveghere în Domeniul Protecţiei Drepturilor Consumatorilor (Rospotrebnadzor) a introdus normele referitoare la conţinutul de tetraciclină în produsele alimentare la nivelul de 100 mg / kg, care este de zece ori mai mare decât în normele sovietice. Însă tetraciclina e dăunătoare pentru sănătatea umană, utilizarea preparatului chiar şi în scopuri medicale, în prezent este limitată.

 

"Potrivit cercetărilor ştiinţifice efectuate în Rusia, sunt propuse reziduurile admisibile de tetraciclină în produsele alimentare la nivelul de 100 mg / kg. Acest nivel este justificat ca fiind inofensiv, care nu duce la riscul apariţiei maladiilor asociate de reziduurile de tetraciclină în alimente, inclusiv printre cele mai sensibile pături ale populației ", - se spune în declaraţia Serviciului Federal.

Miturile despre lapte
Miturile despre lapte

Tetraciclina este cea mai ieftină și una dintre cele mai periculoase antibiotice cu un spectru larg de acțiune antibacteriană. În conformitate cu instrucțiunile de utilizare, tetraciclina poate cauza gastrita, proctita, să nu mai vorbim despre pierderea poftei de mâncare. Tetraciclina și alte medicamente de acest gen pot crește sensibilitatea pielii la razele solare (fotosensibilitate). În ultimii ani, în legătură cu răspândirea microorganismelor rezistente la tetraciclina și efectele secundare frecvente, utilizarea ei în scopuri medicale a fost limitată.

Folosirea prelungită a produselor alimentare care conțin reziduuri de antibiotice, poate provoca efecte adverse asupra sănătății umane: alergii, disbacterioza, formarea și transmiterea microbilor rezistenți. În conformitate cu orientările metodologice aprobate de Ministerul Sănătății a URSS, în 1984 consumul zilnic maxim de antibiotice pentru om în conţinutul produselor alimentare nu ar trebui să depăşească sensibilitatea lor (tetraciclina, penicilina - 0,01 unități pe un gram de produs sau 10 mg / kg) .

Revizuirea normelor este asociată cu intrarea Rusiei în OMC. Normele sanitare (în perioada sovietică) au fost mai stricte decât cerințele OMC. Cu toate acestea, în ultimii zece ani se duce un lucru sistematic privind "corectarea" lor. De exemplu, pentru produsele alimentare a fost deja, anulată certificarea obligatorie. A devenit posibil de a obţine o declarație complet oficială în conformitate cu cerințele la produse alimentare la sute de firme private în schimb de două mii de ruble în timp de o oră, fără efectuarea testelor de confirmare.

 

В молоке станет больше химии 

foto by Jan Geerk

Produsele lactate care scad colesterolul
Produsele lactate care scad colesterolul

 

În regulamentul tehnic rus privind produsele lactate adoptat în 2008 a existat o interdicție la conținutul antibioticelor în lapte și produsele lactate. Cu toate acestea, în 2010 regulamentul tehnic a fost "completat". Un rând de deputaţi din Duma de Stat a adoptat în a doua lectură amendamente privind autorizarea prezenței antibioticelor în produsele lactate, inclusiv cele destinate pentru bebeluşi.

Datorită lor, penicilina, tetraciclina, streptomicina și levomycetin pot fi găsite în aproape toate produsele lactate vândute pe teritoriul Rusiei. În special, toate antibioticele într-un singur cocktail. Regulamentul tehnic stabilit, privind conţinutul lor maxim în lapte și produsele din carne este luat din recomandările sovietice din 1984. Dar, de exemplu, nizin și alte antibiotice pot fi "turnate" cât poftesc producătorii - nu sunt reglementate.

Lăcomia – râuri de lapte (Video)
Lăcomia – râuri de lapte (Video)

Producătorii de alimente şi comercianţii cu amănuntul le este profitabil să comercializeze produse cu un termen lung de păstrare. În plus, antibioticele sunt buni promotori de creștere pentru animale şi păsări (care câștig în creștere cu 30%). În organismul uman, de asemenea, trăiesc microorganisme responsabile pentru digestie. Cum laptele cu o perioadă de valabilitate de șase luni poate în mod normal să se "digere" în stomac timp de 3-5 ore?

Cu toate acestea, Serviciul Federal este dispus să "absoarbă" de 10 ori mai multă tetraciclină. Și recomandă cu plăcere acest lucru la toată lumea. Se vede că în ultimii 30 de ani cetățenii ruşi au parcurs un drum lung de evoluție. Probabil că la ei s-a dezvoltat o dependență de antibiotice. Și dozele anterioare nu sunt de ajuns. Mai ales că greutatea totală a populației este de asemenea, în creștere, datorită tetraciclinei, desigur.

Dar, asta nu e tot! Guvernul a pregătit pentru aprobare un alt proiect de lege, potrivit căruia în perioada 01.07.2013-01.07.2018 se suspendă reglementările tehnice privind lapte și produsele lactate, grăsimi, precum şi produse de suc din fructe și legume. Aşa că "cele mai sensibile pături ale populației" se pot pregăti pentru noi recorduri de consum de tetraciclină.

Datele privind conținutul conservanților, antibioticelor, pesticidelor și altor lucruri ar trebui să facă parte din lista informațiilor obligatorii pentru consumatori, afişate pe ambalaj. Astăzi, cerințele de informare referitor la produsele alimentare, stabilite prin lege pentru protecția drepturilor consumatorilor, nu includ informații despre antibiotice. Aşa că, ar trebui doar să fie scris onest câte lucruri inutile sunt incluse în ouă, carne, pui, lapte, iaurt, chefir, iar noi - consumatorii – singuri vom hotărî ce să cumpărăm şi ce nu.

 

 

Sursa: thegreenville.ru