ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Leasing-ul panourilor solare — orice casă va deveni verde
 

Oamenii care doresc să-şi facă locuințele lor "verzi" și să obţină economii la facturi de energie electrică, tot mai des atrag atenția la panourile solare. Cu toate acestea, nu toți sunt dispuși să investească o sumă solidă de bani pentru a instala pe acoperişul casei capacităţi ecologic curate de generare a energiei. Din fericire, există o alternativă: în loc de a cumpăra panourile solare, acestea pot fi închiriate sau cumpărate în leasing (chiria cu opțiune ulterioară de cumpărare).

 

 

Un număr tot mai mare de proprietari de case americani și europeni utilizează energia solară pentru a satisface nevoile de apă caldă și electricitate. De exemplu, conform datelor prezentate de organizaţia Solar Energy Industries Association, în primul trimestru al anului 2013 gospodăriile din SUA, au generat cu ajutorul panourilor fotovoltaice de 10 ori mai multă energie electrică decât în anul 2008. Potențialul acestui sector este enorm: cantitatea energiei solare care cade pe același teritoriu al Statelor Unite ale Americii timp de o oră de după-amiază de vară este echivalentă cu nevoile anuale ale statului nord-american în energie electrică.

Un sondaj de opinie publică realizat de specialiştii companiei de cercetare Gallup în luna martie a acestui an a arătat interesul cetăţenilor americani pentru energie solară: 76 la sută din americani ar dori ca oficialii să încurajeze intensificarea producției de energie electrică de la soare. Guvernul SUA și oficialii din mai multe țări europene aşa şi procedează. Ei creează programe noi de stimulente fiscale și încurajează furnizorii care permit populației să închirieze panouri solare sau să le cumpere în leasing. Practica arată că proprietarii de case pot reduce facturile la energie cu o treime (inclusiv ţinând cont de plățile de leasing).

Dar experţii recomandă ca populaţia să nu se limiteze la instalarea panourilor solare și să continue să îmbunătățească eficiența energetică a locuințelor. Pereții bine izolaţi, ferestre de înaltă calitate şi sistemele de încălzire şi de aer condiţionat energetic eficiente de asemenea ajută la reducerea facturilor.

În plus, nu trebuie să credeţi că după trecerea la panourile fotovoltaice veţi putea renunţa complet la serviciile furnizorilor de energie electrică: veţi fi nevoiţi să utilizați energia electrică din rețeaua publică în zilele noroase, ploioase sau înzăpezite, atunci când lumina soarelui este insuficientă pentru a produce cantitatea necesară de energie electrică. O soluţie, desigur, există: puteți instala baterii suplimentare. Dar în cazul gospodăriilor mici este costisitor și ineficient. Pe de altă parte, în zilele însorite puteţi vinde surplusul de electricitate înapoi în rețea și în vremea rea cumpăra cantitatea necesară de energie de la întreprinderile comunale pe banii obţinuţi în urma vânzărilor.

 

 

Sursa: green-dom.info

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 12 septembrie 2013 13:58
Vizualizări: 2818

Citiţi de asemenea

O gîscă salvată refuză să zboare de la bărbatul care i-a salvat viața cu mulți ani în urmă...
153
Agricultura este o parte integrantă a vieții planetei noastre. Ea oferă hrană și resurse societății noastre, dar impactu...
147
În fiecare an, în a treia zi de sîmbătă a lunii septembrie este marcată ziua mondială a curățeniei. Fundația ECODAVA s-a...
305
Singura parte solidă a corpului caracatiței este ciocul asemănător cu cel al papagalului. Restul corpului este extrem de...
494