ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Lee Tsinyun (1677-1933) — un om care a trăit 256 de ani
În 1748, cînd Lee Tsinyunyu avea 71 de ani, a intrat în armata chineză ca profesor de arte marţiale şi consilier militar.

În 1927, Lee Tsinyun a fost invitat la guvernatorul Jan Senyu. Generalul a fost încîntat de tinereţea, puterea şi măiestria incredibilă, la vîrsta înaintată a lui Lee. În timpul acestei vizite a fost făcută celebra fotografie a longevivului. După întîlnire, Lee Tsinyun s-a întors la patria lui şi şase ani mai tîrziu a decedat.

Legenda spune că înainte de a muri, el le-a spus prietenilor: "Am făcut tot ce trebuia să fac în această lume . Mă întorc acasă ", - apoi şi-a dat duhul. În 1933, oamenii au intervievat rudele şi copiii lui Lee. Unii din ei au spus că el întotdeauna a fost bătrîn atîta timp cît ei înşişi şi-l amintesc, alţii, că el a fost prieten cu bunicii lor.

Potrivit zvonurilor, el avea 200 de urmaşi şi 24 de soţii, cu 23 dintre care el a supravieţuit, iar a 24- a a rămas văduvă. Acest lucru este foarte posibil, dacă într-adevăr chiar a trăit 256 de ani. Cînd a fost întrebat despre secretul longevităţii, a răspuns: menţineţi inima în linişte, şedeţi ca o broască ţestoasă, mergeţi voios ca un porumbel şi dormiţi ca un cîine.

Fapte interesante despre Lee:

dacă Lee într-adevăr a trăit 256 de ani, este un record necondiţionat de longevitate printre oamenii în ultimile milenii.

Lee, ar putea supravieţui întreg imperiu al Romanovilor, începînd cu Petru I (care, de altfel, s-a născut numai cu cinci ani înainte de Lee) şi terminînd cu Nicolae al II-lea, precum şi primul lider sovietic Vladimir Lenin.

Lee a trăit cu 88 de ani mai mult decît Shirali Mislimov (oficial, cel mai bătrîn om din Uniunea Sovietică şi neoficial în istorie), care a avut 168 de ani, cu 89 ani mai mult decît campionul neoficial Ram Avtar Saha Kanu de167 de ani şi mai mult cu 112 ani decît recordmanul mondial oficial Omar Abas, care a trăit 144 de ani.

Lee, dacă într-adevăr a trăit atît de mult, ar putea fi singurul care şi-a văzut copiii, nepoţii, strănepoţii, stră-stră-nepoţii, stră-stră-stră- nepoţii, stră-stră-stră-stră-nepoţii şi eventual, descendenţii mai ulteriori.

 

 

Sursa: realfacts.ru şi wikipedia.org

Marţi, 10 iulie 2012
Vizualizări: 7066

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
59
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
117
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
340
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
195