ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Legea cu privire la moşiile în regiunea Briansk a fost adoptată în prima lecturăLegea cu privire la moşiile în regiunea Briansk a fost adoptată în prima lectură

 În regiunea Briansk vor reapărea moşii. Proiectul de lege a fost adoptat în prima lectură conceptuală în cadrul sesiunii Dumei Regionale din Briansk, pe 24 februarie. Ce este: legea "pentru foşti moşieri" cu "întoarcerea iobagilor" sau forma de atracţie a proprietarilor funciari eficienţi? Oare în conformitate cu prezentul act vor fi restaurate drepturile descendenţilor lui Zavadovskii, Tiutchev şi Tolstoi? Şi este posibil oare să se facă din vilă cu teren adiacent o moşie? Aceste probleme şi multe altele au fost discutate de către membrii Adunării Legislative.


După cum a declarat în ajunul reuniunii preşedintele Comitetului pentru politica agrară şi folosirea naturii Ivan Medvedi, ideea privind necesitatea de a revigora moşiile pe teritoriul regiunii a fost sugerată legislatorilor de către guvernatorul din regiunea Briansk, Nikolai Denin, la şedinţa Dumei din ianuarie. Ideea a plăcut deputaţilor, a fost realizată în formă de document şi sprijinită în unanimitate de către membrii Comitetului agricol. A reveni în cadrul aşezărilor la modul de viaţă clasic rus, a forma un micro-climat pentru un trai confortabil – este unul dintre obiectivele principale ale proiectului de lege "Cu privire la moşii în regiunea Briansk”.

Proiectul de lege presupune, în primul rând, determinarea statutului de moşie şi este adresat,  în principal, persoanelor înstărite, care doresc să construiască pe terenurile lor agricole o moşie şi să trăiască în ea, fără a fi antrenaţi în lucrări agricole, - a spus Ivan Medvedi. "Puteţi să construiţi o casă şi să plantaţi alături o livadă, iar ulterior să predaţi conacul în moştenire copiilor dvs.  Deci, trebuie să fie create condiţii pentru formarea aşezărilor genticile personale, "cuibi", dar în condiţiile secolului XXI. Acest lucru, - guvernatorul este sigur, -  va deveni prestigios şi va ridica modul de viaţă al unui sătean rus la un nivel mai înalt. Moşiile frumoase pe pământul din Breansk -  imaginea, într-adevăr, nu este lipsită de atracţie, - a declarat preşedintele Comitetului agricol. - Terenul pe care îl aveţi, sau l-aţi cumpărat, trebuie să fie înregistrat şi să primească statutul de moşie. Evidenţa şi mecanismul înregistrării vor fi determinate de documentele relevante, care vor fi elaborate de administraţia regională".

În cadrul discuţiilor la şedinţă deputaţii au avut de a pune o avalanşă de întrebări.  Mai multe remarci la proiect, deşi întrucâtva stranii, au parvenit din partea fracţiunii comuniste. Potrivit opiniei lui Stepan Ponasov şi Vladimir Fidra, această lege este iniţiată de către Romanov, şi este destinată „pentru foştii moşieri”, după ea va urma şi „returnarea iobagilor”. La aceste concluzii, guvernatorul regiunii Breansk, Nikolai Denin, prezent la reuniune, a spus: "Aceasta nu este o lege de retrocedare, aceasta nu înseamnă că în drepturile de proprietate vor fi restaurate descendenţii lui Zavadovskii, Tiutcev sau Tolstoi".

Aşa cum a explicat aleşilor poporului şefa departamentului de drept din administraţia regională Breansk, Natalia Agaeva, "toate posibilităţile din alte legi sunt unite într-una singură". Cu toate acestea, aici, deputaţii au pus întrebări cu privire la oportunitatea unei astfel de legi, care nu conţine nimic nou. La această remarcă vice-preşedintele Dumei  Regionale, Mihail Podobedov a spus: „Sarcina noastră este să atragem oameni la pământ. Cât priveşte  forma de proprietate şi de gestionare a terenurilor - legea încă nu a fost umplută cu conţinut. Părerea mea este că, probabil, la noi vor veni din Extremul Orient pentru a crea o moşie”. "Poate că - a adăugat Denin, - nimeni nu se va folosi de această oportunitate, dar baza legală pentru aceasta ar trebui să fie".

Deocamdată proiectul de lege este acceptat ca un concept, în prima lectură. Discuţia iniţială demonstrează că legea este percepută ambiguu în varianta actuală. Cu toate acestea, ideea a fost aprobată de majoritatea deputaţilor Adunării Legislative Regionale şi, în curând, va fi publicată pentru discuţii publice. Apoi, grupul de lucru o va perfecţiona şi, rezumând propunerile primite, va face amendamente la proiect.

Articolul este pregătit cu folosirea materialelor Agenţiei Informaţionale „Briansk al nostru”


Sursa:  vedruss.info

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 03 aprilie 2011 13:17
Vizualizări: 3930

Citiţi de asemenea

Un bărbat din SUA, a chemat dezinsecția. El era îngrijorat  de zgomotele ciudate care veneau din pereți. Credea că ...
705
Talentul rar al fetei a atras atenția oamenilor de știință, muzicienilor și jurnaliștilor...
676
Așa se numește fenomenul în care fulgerul se formează într-un nor de cenușă care se ridică din gura unui vulcan în timpu...
1224
Să ne amintim cum a fost atunci, cînd natura ne-a arătat măreția sa, în proiectul foto al lui Maxim Ciumaș....
350