ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

LEGEA privind EUTANASIEREA MAIDANEZILOR, ADOPTATĂ în Romînia
 

 

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea privind eutanasierea cîinilor fără stăpîn. Legea a fost adoptată cu 266 voturi "pentru", 23 "împotrivă" şi 20 de abţineri. Camera este for decizional.

 

Legea care permite eutanasierea cîinilor fără stăpîn care nu sînt adoptaţi sau revendicaţi în termen de 14 zile de cînd ajung în adăposturi a trecut de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

La votul final au asistat de la balcoane şi cîteva zeci de reprezentanţi ai ONG-urilor care sînt împotriva eutanasierii cîinilor fără stăpîn.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, tot marţi, amendamentul la Legea privind cîinii fără stăpîn care stabileşte un termen de 14 zile în care cîinii sînt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sînt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii avînd posibilitatea să amîne eutanasierea.

Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, după ce reprezentanţii PDL, PSD şi PNL şi-au exprimat susţinerea faţă de forma legii rezultată de la comisie.

Potrivit MEDIAFAX, comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile în care cîinii fără stăpîn sînt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sînt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii avînd posibilitatea să amîne eutanasierea dacă dispun de resurse pentru a mai păstra animalele în padocuri.

 

 

 

Sursa: noi.md

 

Miercuri, 11 septembrie 2013
Vizualizări: 1074

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
260
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
113
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
158
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
97