ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

LEGEA privind EUTANASIEREA MAIDANEZILOR, ADOPTATĂ în Romînia
 

 

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea privind eutanasierea cîinilor fără stăpîn. Legea a fost adoptată cu 266 voturi "pentru", 23 "împotrivă" şi 20 de abţineri. Camera este for decizional.

 

Legea care permite eutanasierea cîinilor fără stăpîn care nu sînt adoptaţi sau revendicaţi în termen de 14 zile de cînd ajung în adăposturi a trecut de votul final al Camerei Deputaţilor, forul decizional în privinţa acestui proiect.

La votul final au asistat de la balcoane şi cîteva zeci de reprezentanţi ai ONG-urilor care sînt împotriva eutanasierii cîinilor fără stăpîn.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, tot marţi, amendamentul la Legea privind cîinii fără stăpîn care stabileşte un termen de 14 zile în care cîinii sînt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sînt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii avînd posibilitatea să amîne eutanasierea.

Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi, după ce reprezentanţii PDL, PSD şi PNL şi-au exprimat susţinerea faţă de forma legii rezultată de la comisie.

Potrivit MEDIAFAX, comisiile parlamentare au stabilit, luni, un termen de 14 zile în care cîinii fără stăpîn sînt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă nu sînt revendicaţi sau adoptaţi, să fie eutanasiaţi, edilii avînd posibilitatea să amîne eutanasierea dacă dispun de resurse pentru a mai păstra animalele în padocuri.

 

 

 

Sursa: noi.md

 

Miercuri, 11 septembrie 2013
Vizualizări: 1086

Citiţi de asemenea

ABS Recycling Moldova este unicul proiect de sortare a deșeurilor din țara noastră. Acesta, însă, își va sista activitat...
51
«Noua paradigmă științifică: modele posibile ale viitorului Rusiei și a lumii globale» - așa se numește studiul efectuat...
72
Nadejda Mazurova, doctor în psihologie, despre influența desenelor animate asupra psihicului copiilorDe ce astăzi copiii...
200
Dacă nu ați auzit niciodată cuvîntul "Dolmen", atunci probabil că veți întreba: "Ce este aceasta?”Dolmenele sînt una d...
188