ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Legile naturii — baza universului
 

Dacă te gândești cum să trăiești firesc și armonios, involuntar apare ideea că trebuie doar să urmezi legile naturii ! Aceeași formulă se aplică și pentru construcții. Canoanele naturii sunt condiția designului natural și armonios care este atât de necesar în viața reală.

A construi o casă din materiale naturale este visul multora dintre noi. O astfel de casă are un suflet, în ea este ușor să trăiești și să fii sănătos și fericit. Natural înseamnă cel care corespunde legilor naturii și principiilor pe care le poți împrumuta de la ea. Toate aceste doar sugerează că legile naturii se bazează în principal pe predicția cum să faci viața mai bună.

Există adevăruri naturale comune, care explică de ce procesele naturale se dezvoltă atât de eficient, fără nici un efort din partea cuiva. În natură există mai multe adevăruri care coexista priceput cu nevoile noastre:

• Nimic nu este creat și distrus, lucrurile doar îți schimbă forma. Este prima lege a termodinamicii.

• Totul se dezintegrează treptat. Aceasta este a doua lege a termodinamicii.

• Totul este unic. Nici un caz nu se repetă cu aceeași precizie, nici o ființă fizică nu se repetă. Chiar și în natură fiecare realizare este unică și depinde de circumstanțe rare.

• în natură nu sunt monoculturi. Organismele vii există doar în asociere cu alte specii. Sistemele complexe sunt mult mai diverse și, prin urmare, mai stabile și autonome.

• Nimic nu se oprește în mișcare. Constanta naturală este schimbarea. De exemplu, când crește bambus, aspectul său se schimbă foarte repede, el este clar vizibil. Și atunci când se deplasează continentele, modificările apar atât de încet, încât este imposibil de observat.

• Formele biologice au tendința de a se dezvolta asimetric. Obiectele în natură nu apar niciodată sub formă de pătrate, cercuri , triunghiuri sau cuburi perfecte. Natura desenează foarte rar linii și unghiuri drepte, suprafețe netede sau culori monotone. Și chiar și atunci când acestea apar din întâmplare, ea imediat le diversifică.

• Natura folosește doar resurse de care ea are nevoie și nu mai mult. Animalele care își construiesc propria lor locuință, îi redau o formă în care activitatea lor ar fi invizibilă. Ei nu-și fac un spațiu în plus și nu adăugă elemente sau structuri inutile.
 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Joi, 29 mai 2014 11:06
Vizualizări: 11233

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
238
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
223
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
303
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
243