ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Leguma care restabilește vederea, reduce inflamația, întărește inima

Țelina nu este numai delicioasă, ci și utilă! Merită să încercați această legumă uimitoare! Iată 9 motive pentru a o folosi zilnic!

Țelina este una dintre cele mai răspîndite legume și, în același timp, una dintre cele mai sănătoase. În plus, ea conține puține calorii.

Pot fi consumate toate părțile țelinei – începînd de la semințe și terminînd cu frunzele.

Această legumă sănătoasă conține, de asemenea, multe minerale și vitamine necesare, are un conținut ridicat de acid folic și potasiu – tot ceea de ce are nevoie organismul pentru a-și îndeplini în mod optim funcțiile.

Conținutul ridicat de vitamina C prezentă în țelină va întări sistemul imunitar.

Iată principalele motive care vă vor arăta de ce trebuie inclusă țelina în dieta zilnică:

1. Tratează infecția vezicii urinare.

Țelina poate ajuta la spălarea calculilor biliari din organism și vindecarea infecțiilor vezicii urinare, datorită proprietăților sale diuretice și antiinflamatorii.

2. Îmbunătățește sănătatea articulațiilor.

Țelina poate ajuta la vindecarea gutei, artritei și artritei reumatoide, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și de combatere a edemelor și durerilor. Este destul un pahar de suc de țelină zilnic.

3. Reduce inflamația.

Țelina are proprietăți antiinflamatoare uimitoare. Substanța cea mai utilă este luteolina, care reduce inflamația în hipocampus – o parte din creier asociată cu memoria.

4. Menține în normă tensiunea arterială.

Potasiul din țelină poate fi util în scăderea tensiunii arteriale. Ftalidele pe care le conține au tendința de a relaxa mușchii din jurul arterelor și de a permite vaselor de sînge să se extindă, reducînd astfel tensiunea arterială.

5. Reduce nivelul de colesterol.

Ftalidele pot reduce, de asemenea, nivelul colesterolului rău (LDL) din organism.

Acestea determină producerea de acizi biliari care îi afectează. Pentru a realiza acest lucru sînt necesare doar două tulpini de țelină.

6. Este un diuretic natural.

Nivelurile mineralelor, în special potasiul și sodiul din țelină, îl fac un diuretic puternic. Astfel, poate ajuta la spălarea toxinelor și reglarea lichidelor.

7. Îmbunătățește digestia.

Țelina este umplută cu apă și fibră insolubilă și, din acest motiv, previne constipația și stimulează digestia.

8. Îmbunătățește sănătatea ochilor.

Nutrienții din țelina protejează și îmbunătățesc starea de sănătate a ochilor. Doar o tulpină de țelină conține aproximativ 10% din doza zilnică recomandată de vitamină A, care este esențială pentru sănătatea ochilor.

9. Posedă proprietăți antiîmbătrînire.

Țelina conține antioxidanți puternici, precum și vitaminele A, D și C și alți nutrienți. Vitamina E hidratează pielea, iar antioxidanții împiedică îmbătrînirea pielii și o protejează de substanțele nocive.

Dacă aveți probleme grave de sănătate sau dureri severe, vă recomandăm să consultați medicul. Autotratamentul poate fi nesigur pentru sănătatea dumneavoastră.

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 28 ianuarie 2018 14:24
Vizualizări: 1870

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
179
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
297
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
358