ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

legume marinateAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Fructe bautura mai bine în butoaie de lemn. Înainte să fermenteze legume, pentru a scufunda baril la lemnul umflat şi tobe au fost deschizatura. După înmuiere, clătiţi butoi şi să trateze cu o soluţie de sodă caustică: Se dizolvă 100 g de carbonat de sodiu în 30 de litri de apă fierbinte.

Varză acră
Pentru suport adecvat fermentate şi soiuri de varză cu întârziere. Verzei cu căpăţână trebuie să fie proaspete, groase, mari. La curăţarea varza, scoateţi partea de sus, verde si frunze de daune, chiar şi cu varză tăiate bontului. Kochan, taiata in 4 bucati si se taie bontului. Apoi, o maşină sau un cuţit felie de varza in fasii de 5 mm. La 10 kg de varza ar trebui să fie distruse 200 de grame de sare, 350 g morcovi, 1 kg de mere. Se taie morcovul felii decojite, mere - sferturi. În partea de jos a containerului, puneţi un strat de frunze de varză curat, apoi strat de varză mărunţită, care anterior, într-un vas separat, se amesteca cu morcovi si mere. Leaga-l la straturi până la rezervorul este plin. Stratul superior de varza, aproape cu un strat de frunze întregi, pune un cerc de lemn cu o încărcătură de piatră spălate curat. Împreună cu varza tocat pot fi puse în butoaie şi întregi de şefi de jumătăţi varza de capete.

Imediat după varză de stabilire a începe procesul de fermentaţie. Varză, părăsească sala la o temperatură de 10-20 ° S. De mai multe ori este necesar pentru a se strapunge varza şi se îndepărtează din lemn stick format pe spuma de suprafaţă. Dupa 10-12 zile de fermentare se termină, şi varză pot fi luate în frig. După o lună sau două, puteţi mânca varză. Dacă vă păstraţi varza pe balcon, înainte de vreme rece, Lay-l pe punga de plastic şi se aduce la sala pentru dezghetarea dreptul de suma de saci.

Varză acră
Varză şi rupeţi fin rasă sau un cuţit, se presara cu sare şi must de pe masă, se adaugă morcovul, mărunţită pe o răzătoare grosier.

Găsit în 3-litru, paşi în jos braţul buna de a oferi suc. Excesul de suc de îmbinare într-un borcan, se păstrează la loc răcoros. Umplute cutii varza ureche aproape conopida şi se lasă bucatarie la masa pentru fermentare timp de 3-4 zile. Dupa 4 zile faci 2-3 puncţia un băţ de lemn în partea de jos pentru eliminarea de gaze. Dupa punctie se toarnă sucul rămas într-un borcan, apoi în fiecare borcan se adaugă 1 lingură de vodcă (pentru a face varza acra), se închide şi se pun în borcan rece (beci, frigider, etc.) La 3-litru necesită 3,5 kg, utilizate pentru varza, 2 linguri de sare (cu slide), 4 rădăcina morcov mare. Varza a obţine un gust excelent şi pot fi stocate până la vara viitoare.

Sărare Castraveţi
Pentru decapare selectat nu sunt pe deplin coapte, cu carne castraveţi firmei. Galben, sfărâmate, zdrobite de sărare nu sunt potrivite. castraveţi mici solite separat de cele mari. După sortare castraveţi spălaţi bine cu apă curată şi se pune într-un butoi. Împreună cu castraveţi, locul mirodenii şi plante aromatice:, usturoi, hrean, ardei iute piper mărar. Condimente avans cotlet. La 100 kg de castraveţi pentru a adăuga la 3 kg de marar, 300 g usturoi, 500 g radacina de hrean, 100 g de ardei. Puteţi adăuga, de asemenea, frunze de coacăze negre, patrunjel si telina. Doar ţine cont de faptul că masa totală de condimente nu trebuie să depăşească 5%.

Integrate într-un butoi si se umple cu condimente marinate castravete sub formă de praf (7 kg de sare pură în 100 de litri de apă). Înainte de completarea saramură tulpina. Baril ieşire şi părăsească încăperea. Două zile mai târziu, când castraveţi mici Prosol, mutaţi-le în camera rece, mai bine pe gheţar. Un an şi jumătate la două luni castraveţii sunt delicioase, crocante.

În cazul în care castraveţi în timpul depozitării la suprafaţa saramură aparut mucegai, se presara un pic de mustar uscat praf - mucegai nu va creşte.

Puteţi marinate castraveti într-o cratita emailata. Principiul de sărare este aceeaşi ca şi în butoi. Pus într-o cratiţă castraveţi şi mirodenii, zaleyte saramură. Se aşază un club de lemn cu o sarcină. Cercul ar trebui să fie scufundate în saramură. Tot ce supravieţui pentru câteva zile într-o cameră şi apoi trece la rece.

Sărare TOMATE
Tomate marinate poate orice fel, orice forma, diferite stadii de maturitate. roşii se vor înmuia în decapare, deci este mai bine să sare în borcane de sticlă de trei litri, precum şi verde şi maro pot marinate de barili.

Saramură pentru a umple Cook tomate verde şi maro la rata de 7 kg de sare pe 100 de litri de apă, precum şi pentru rosu si roz - 10 kg de sare pe 100 de litri de apă. Când roşii în butoaie de decapare, se adaugă mărar, frunze de hrean, coacăz negru. Tomate, băncile muraturi ukuporte lăcuită capace de staniu, după fermentare de 10 zile într-o formă neukuporennom. roşii murate, precum şi castraveţi, a se păstra la rece.

Sărat verdeaţă
Verde (marar tineri, patrunjel, telina), taie şi se amestecă cu o sare de curat, uscat pe verde şi 8 piese de 2 părţi sare. Acest amestec se pune în borcane de sticlă şi presaţi, până la suc. Concentraţie mare de sare nu va fi capabil să dezvolte micro-organisme. În sărat verdeaţă rămân şi culoarea originală aromă naturală. Bancare, cu verde, lăsaţi loc pentru 2 zile, timp în care se va încheia până verde, completaţi băncilor la început, ţinând verde din alte conserve. Apoi ukuporte bănci şi păstraţi-le într-un loc răcoros.

Canning Castraveţi
Castraveţi fel cel mai mare şi scufunda in apa rece pentru 5-şase ore, apoi clătiţi bine. Condimente (frunze de telina hrean, marar, patrunjel, usturoi), se spală şi se ivi. Un pumn de amestec, se pune stratul de jos ale băncilor în 1-1,5 cm (în stare vrac), si 10-15 boabe de piper negru, 1 frunza de dafin. Apoi, pe verticală strans Lay castravete. Pe partea de sus a castraveţi pus aceeaşi cantitate de mirodenii, precum şi pe partea de jos. La un litru consumat 30-35 g de condimente. castraveţi mici conservate în băncile litru, mare - în două şi trei litri. Completaţi trebuie să conţină sare de 6% şi 12% oţet şi nu mai puţin de 70 ° C. Apoi, borcanele cu castraveţi şi se sterilizează ukuporte 3-5 min., Cu două şi trei litri - 10 min. Din momentul de apa clocotita.

Canning TOMATE
Alege roşii, se spală şi o grosime de similare în mărime, şi locul în borcane. Se toarnă saramură de fierbere (1 litru de apa - 35 g de sare şi 6 g de acid citric). Băncile închis capacul şi să plaseze pe încălzire, înmuiere în apă clocotită: L - 5-8 min., De trei litri - 15 min. Apoi ukuporte şi se răceşte.

Rosii in suc propriu
Scoateţi pielea selectat tomate pregătit. Pentru a face acest lucru, le-a pus într-o strecurătoare şi la 1-2 min. scufundaţi în apă clocotită, apoi rapid prin imersie timp de 2-3 minute. în apă rece - uşor pentru a anula pielii. Pregătiţi suc de tomate ": tomate coapte Taie, pus într-o cratiţă şi, agitare, se fierbe timp de 5-10 minute., Hot curat printr-o sită şi apoi se încălzeşte. Curăţate, pregătite pentru tomate conserve, clătiţi cu apă şi se pune în borcane, le umple cu suc de roşii fierbinte la care 1 litru, se adaugă 2 g de sare, 1,5 g acid citric, 10 g de zahăr. Băncile acoperi tigaie şi căldură, înmuiere în bidoane slabokipyaschey jumătate de litru de apa 4-5 min., L - 8-9 min. Ukuporte Apoi şi răcoros.
La un litru avea nevoie de: roşii decojite - 700 g, sare - 10 g, suc de roşii pentru a umple - 340 g, acid citric - 1,5 PM

Canning TOMATE
La partea de jos a bidoane de 3 litri pus 3 catei de usturoi, tăiate în felii 2 umbrelă de seminţe de fenicul (fără tulpini), 1 crenguta de telina si o crenguta de busuioc. Plantarea unui borcan plin roşii (verde, maro sau roşie). Pe partea de sus se adaugă 2 catei mari de usturoi, mărar tăiat în două şi se toarnă umbrela saramură fierbere: 1,5 litri de apa 2 linguri de sare (cu tobogane), 3 linguri de zahăr tos (cu un mic deal), 5-leaienibahar oshin şi 1 frunza de dafin, de marime medie. Completaţi saramură timp de 5-7 minute. Apoi, combinate, se saramura la fiert, apoi completaţi, se adaugă 1 lingură de oţet de 9%, se acopera cu capac. După răcire, se pune într-un loc răcoros. Când sunt stocate la borcan cameră condiţii de fierbere se toarna saramura de trei ori la intervale de 5-7 minute şi se adaugă 2 linguri de oţet.

Conserve de roşii cu peduncul
Deseori, conserve în cutii roşii lopa.yutsya. Recomandat conservarea roşii cu pedunculi. Umpleţi roşiile borcan şi plante aromatice: marar, busuioc si telina. Umple cu fierbere saramură: 1,5 litri de apa 2 linguri de sare (cu tobogane), 4 linguri de zahăr, 3 buc. garoafe. După 15 minute, saramură fuzioneze, se fierbe, se toarna peste ele roşii, se adaugă două linguri de desert de acid acetic şi laminate la banca.

Sărare Castraveţi
La partea de jos a bidoane de 3 litri a pune unul seminţe umbrelă fenicul, apoi pune un strat de castraveţi pe verticală, se adaugă 3 frunze de frunze de cireş, coacăz negru 3, 3 catei de usturoi, 6 ienibahar întregi, marar, o umbrelă, o foaie mică de hrean, apoi completaţi borcan şi castravete în partea de sus pune o umbrelă fenicul. Completeaza cu murături saramură fierbere: 1,5 litri de apa 2 linguri de sare (întotdeauna pline) şi 1 frunza de dafin, de marime medie. Capacele de închidere din plastic adânc, scos din apa fierbinte, sau capace de metal laminate. A se păstra într-un loc racoros (pivnita, frigider).

Canning Castraveţi
La partea de jos a bidoane de 3 litri pun 2 catei mari de usturoi, seminţe de fenicul umbrelă (fără tulpini), de stabilire borcan plin de castraveţi, se adaugă în partea de sus 1-2 umbrela de marar si 2 catei de usturoi fantă. Umple cu fierbere saramură: 1,5 litri de apa 2 linguri de sare (cu diapozitive) şi 2 linguri de zahar, 3-5 ienibahar întregi. Cinci minute mai târziu merge saramură, se aduce la fierbere si re-umple, adăugând în acelaşi timp într-un borcan plin lingură oţet de 9%, aproape orice capacele. Pentru depozitare în condiţii de cameră de fierbere se toarna saramura de trei ori, la intervale de 5 minute şi se adaugă 2 linguri de oţet.

castraveti murati
În 3-sfert pus trei mărar umbrelă (cu seminte coapte), 5 frunze de coacăz negru, 5 frunze de frunze de cireş, hrean, 5 catei de usturoi şi 1,5 kg de castraveţi, toate amestecate. Umple cu saramură fierbere: apa, 2 cu 2 sare matchboxes (cu diapozitive) si 2 lingurite de zahar lozhkich cu slide. băncilor de închidere plăci de lumină şi se lasă timp de trei zile în condiţii de cameră până când se spune intern acid fermentare. Scoateţi spumă, capac borcan de plastic închise şi a pune în frigider sau pivniţă. Castraveţii sunt obţinute sărate, gustoase, crocante, dar nu pentru mult timp de stocare.

Pentru saramură de depozitare de iarnă, după fermentare fuziona într-o oală, de fierbere şi se toarnă peste castraveţi, se acoperă.
Marţi, 25 septembrie 2007
Vizualizări: 15750

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Consilierul municipal din partea PSRM Vasile Chirtoca se pronunță pentru deschiderea grădinițelor și reluarea procesului...
170
Specialiştii susţin că pentru Moldova coeficientul de împădurire trebuie să nu fie mai mic de 25%, şi nu ca acum - 12,7%...
142
În următoarea perioadă, pînă în a.2039, schimbările climatice ar putea afecta grav pădurile din nordul Republicii Moldov...
140
Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
146