ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Legumele curățate pot fi mai periculoase decît cele nespălate

Consumatorii tot mai frecvent dau preferință legumelor și fructelor curățate și ambalate, decît celor nespălate și vîndute la kilogram.

După cum s-a dovedit, achiziționarea produselor "curate" accelerează simțitor procesul de gătire, dar nu ferește de intoxicații alimentare.

Produsele cu aspect curat, de fapt, pot fi purtătoare de Salmonella sau E. coli.

Potrivit statisticilor, de cînd au apărut pe piață, legumele și fructele ambalate, numărul de intoxicații alimentare a crescut cu 6 % . Un studiu efectuat în 1996 a arătat că în 13 % din cazuri în ambalajele cu produse curățate se conținea E. coli.

După ce au fost vizitate fabricile pentru prelucrarea acestor produse a devenit cunoscut faptul că legumele sînt spălate în rezervoare imense de apă, care se schimbă doar o dată pe zi, astfel încît se acumulează în mod constant murdărie. În apă se adaugă clor, dar în loc de calculatorul, care trebuie să controleze cantitatea de agent patogen, acest lucru se face manual.

Astfel, medicii recomandă insistent ca înainte de consumare legumele ambalate să fie foarte bine spălate.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Luni, 09 noiembrie 2015 11:00
Vizualizări: 1766

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
169
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
141
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
128
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
326