ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Legumele curățate pot fi mai periculoase decît cele nespălate

Consumatorii tot mai frecvent dau preferință legumelor și fructelor curățate și ambalate, decît celor nespălate și vîndute la kilogram.

După cum s-a dovedit, achiziționarea produselor "curate" accelerează simțitor procesul de gătire, dar nu ferește de intoxicații alimentare.

Produsele cu aspect curat, de fapt, pot fi purtătoare de Salmonella sau E. coli.

Potrivit statisticilor, de cînd au apărut pe piață, legumele și fructele ambalate, numărul de intoxicații alimentare a crescut cu 6 % . Un studiu efectuat în 1996 a arătat că în 13 % din cazuri în ambalajele cu produse curățate se conținea E. coli.

După ce au fost vizitate fabricile pentru prelucrarea acestor produse a devenit cunoscut faptul că legumele sînt spălate în rezervoare imense de apă, care se schimbă doar o dată pe zi, astfel încît se acumulează în mod constant murdărie. În apă se adaugă clor, dar în loc de calculatorul, care trebuie să controleze cantitatea de agent patogen, acest lucru se face manual.

Astfel, medicii recomandă insistent ca înainte de consumare legumele ambalate să fie foarte bine spălate.

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Luni, 09 noiembrie 2015 11:00
Vizualizări: 1748

Citiţi de asemenea

La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
200
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
314
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
427
Pentru toți amatorii de muzică bună! Pe 15 noiembrie, la Arena Chișinău, la ora 18:30, va avea loc mult-așteptatul conce...
288